Ons gaan Braai workshop

  • Geplaatst op
  • Door Robert Hazeleger
  • Geplaatst in braai
  • 0
Ons gaan Braai workshop

In samenwerking met The Dutch BBQ Nestor, Braaimeester en bbq wedstrijd organisator Harry Havinga, geven we een unieke Afrikaanse Braai workshop bij Rookoven.com.

In samenwerking met The Dutch BBQ Nestor, Braaimeester en bbq wedstrijd organisator Harry Havinga, geven we een unieke Afrikaanse Braai workshop bij Rookoven.com.

 

Braai of bbq? Of is braai een bbq? Dat leggen we je allemaal uit in onze 'Ons gaan Braai' workshop.

Het woord ‘ Braai’ is Zuid-Afrikaans voor BBQ, maar is niet hetzelfde als wat we hier kennen als bbq. De braai betekent veel meer. In Zuid-Afrika is het traditie om niet op kolen te barbecueen maar op hout, je maakt dus je eigen kolen. Er word ook niet zomaar een worstje gegrild, maar grote stukken vlees! Ook worden er veel ‘ stoofpotjes gemaakt in Zuid-Afrika, daar noemen ze dat een potjie (spreek uit: poj-kie en deze gaan we ook maken in de workshop). Deze worden klaar gemaakt in een gietijzeren pan en kun je op duizenden manieren bereiden.

 

In Zuid-Afrika hebben ze zelfs een nationale Braaidag “Braai Day'', vroeger was dat Heritage day. Op deze dag worden er overal braais aangestoken om cultuur en geschiedenis te vieren. In Zuid-Afrika zijn er wel 11 talen, maar voor het woord barbecue is er maar 1 en dat is “BRAAI” .

A braai master must never braai alone!

 

Wat ga je allemaal doen?

In deze workshop laten we je kennis maken met de basis van de Braai en ervaar je hoe makkelijk het is om ermee te werken en wat je er allemaal mee kan. Onder het genot van een drankje kun je met andere braai masters je ervaring delen en tips en tricks uitwisselen. 

Heb je hier vragen over, of wil je meer weten? Dan kun je natuurlijk gelijk een rondje door onze winkel/showroom lopen en het beste advies op maat krijgen.

 

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.