• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Jeanette's spek in 't bakkie

Ingrediënten en benodigdheden voor Jeanette´s spek in ´t bakkie:


- 1,5 kg buikspek zonder zwoerd
- rub naar keuze (in dit geval Stokes BBQ rub Cajun Garlic)
- BBQ saus naar keuze (in dit geval Sweet Baby Rays Hickory Brown sugar)
- 2 ziplockzakken of vacuümzakken
- 2 aluminium bakjes zonder gaatjes

Bereiding:

Snijd het stuk buikspek in twee stukken, daarna het vet kruislings insnijden, de vetkant rubben en masseren met je favoriete rub. De stukken buikspek luchtdicht in een zak vacumeren of met zo min mogelijk lucht in een ziplockzak doen (dit kan door de gevulde zak in een bak water te laten zakken, dan gaat de lucht uit de zak. Wel op tijd sluiten natuurlijk zodat er geen water in de zak komt). De buikspek bewaar je minimaal 12 uur in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken.

En dan nu het echte werk…..

Haal de buikspek uit de koelkast en uit de zak. Leg deze met de vetkant naar boven in de aluminium bakjes om op kamertemperatuur te laten komen. Ondertussen maak je barbecue gereed voor indirect gebruik op 110 – 130 graden Celcius. Leg de bakjes met buikspek op de barbecue bij de juiste temperatuur. De benodigde kerntemperatuur is 70 graden Celcius. Afhankelijk van de dikte zal dit ongeveer 1,5 tot 2 uur duren.


Na het bereiken van de kerntemperatuur kan de spek van de bbq. Haal de spek uit de bakjes en snijd deze in (borrelhap)stukken, dit kan weer terug in de bakjes. Voeg nu opnieuw wat rub toe en roer dat door de spekstukjes. Dit gaat weer terug op de bbq om lekker te sudderen. Af en toe omroeren om de smaken goed in te laten trekken. Afhankelijk van de grootte van de blokjes hou ik half uur tot uur aan.


Nu verwijder je het vloeibare vet uit de bakjes en voeg een paar scheutjes van je bbq saus naar keuze toe. Dit hoeft echt niet veel te zijn. De bakjes gaan nu weer lekker terug op de bbq, regelmatig omroeren (en niet zwart laten worden). Bij een kerntemperatuur van 88 graden Celcius is je spek in ’t bakkie klaar!


Have fun en laat het je smaken!