• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Mediterrane Crispy porchetta

Recept, van pitmaster Huddie Lee Stokes, onze workshop Low and Slow bbq pitmaster. Mediterrane Crispy porchetta.

Ingrediënten:

 

Benodigdheden:

  • Slagerstouw

Bereiding:

Maak het stuk buikvet zeer goed droog met keukenpapier. Prik vervolgens zoveel mogelijk gaatjes in de huid en beleg deze met grof zeezout (alleen op de huid). Laat dit onafgedekt rusten in de koelkast, liefst overnacht.

Dep het vlees wederom droog en en snij kruislings in met een scherp mes.

Vijzel de groene kruiden, olijfolie, knoflook, Spaanse peper tot een pasta en smeer de vleeskant ermee in (langer marineren kan, indien gewenst). Rol het stuk buikspek op en bind deze af met het slagerstouw.

Bereid de kamado voor op ongeveer 120 graden d.m.v. een gecontroleerde vuurhaard met een rvs druipbak, vul deze met water of bier zodat de bak niet verbrandt in het midden (en dit voorkomt dat het vlees vet geen vlam vat) en zet deze in het midden.

Maak gebruik van een spit voor een mooie gelijke garing van je porchetta. Bevestig je rol op het spit. Als je geen spit hebt kan je rol ook op het rooster, maar zorg dan wel dat je indirect kunt barbecueën.

Plaats het spit en gaar de buikspek tot een minimum van 73°C  kerntemperatuur. Ga verder met direct barbecueën en verwijder de bak en laat het vuur opkomen. Door de hitte zal de huid opblazen en knisperend knapperig worden. Let op!­ Dit moet je goed in de gaten houden zodat je porchetta geen vlam vat.

Laat hem ongeveer 10 minuten rusten en dan kun je aanvallen op het vlees.

Wil je ons assortiment vlees zien! Klik dan hier!