• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Gerookte wildzwijn filet met cranberrysaus

Ik heb het wild zwijn eerst 3 uren gemarineerd in een schaal met "Jaeger" pekelkruiden aangevuld met een rode port Kopke "fine ruby". Deze maakt het vlees zeer zacht.

Na het marineren moet je het vlees eruit halen en onder de kraan houden om zout en andere kruiden eraf te spoelen. Het filet wikkel je nu in een theedoek om het overvloedige vocht in op te nemen.

Snijd nu de wildzwijnfilet doormidden en ga dit voorgaren in een braadpan. Je moet dit voorbraden om eventuele bacteriën te doden. Braad deze in +/- 40 minuten gaar zodat de kern een temperatuur van 65 graden heeft bereikt. Je kunt dit meten met een zogenaamde kerntemperatuurmeter.

Haal de wildzwijnfilet nu uit de braadpan en laat deze uitlekken. Sla deze nu aan de s-haak en hang deze in de rookoven. We gaan nu eerst weer het vlees droogstoken met de deur geheel open. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten.

Nu begint het roken. Doe de deur dicht en zorg dat de temperatuur tussen de 60-80 graden zit. Het roken zal nu +/- 1,5 tot 2,5 uur duren. In deze tijd dringt de rooksmaak goed door maar niet te overhevig. Je moet uiteraard nog wel de wildsmaak proeven.

Na 2 uren heb ik de wild zwijnfilets uit de rookoven gehaald en mee naar binnen genomen. Daar heb ik de filets in plakken van +/- 1 cm dik gesneden en genuttigd met een slok port die ik gebruikte voor de marinade. Als sausje kun je een tufje cranberrysaus hierbij serveren. Overheerlijk en absoluut aan te raden!