• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over ons

Rookoven.com is sinds 2005 door jarenlange ervaring de specialist in het roken en barbecueën. We beschikken over een ruim assortiment rookovens & rookkasten, kogel- en keramische barbecues, Afrikaanse braais, accessoires en toebehoren. Wij zijn continue op zoek naar de nieuwste gadgets en innovaties op culinair gebied. Vandaar deze uitgebreide keuze uit veel verschillende rookovens & barbecues, outdoor cooking producten, accessoires en toebehoren vanaf onze op Veluwse bodem onderhouden site vol informatie, tips & tricks en video's, door én voor echte rokers en barbecueërs.

De oppervlakte van de fysieke winkel is maar liefst 2900 m2, gevestigd in Nunspeet op de Veluwe in een oude meelvoederfabriek uit 1953.

Elke zaterdag geven wij demonstraties roken en/of barbecueën. Bij deze demonstraties kun je al je vragen stellen en heerlijke stukken vlees en/of vis proeven.

Omdat wij verschillende rookovens en barbecues gebruiken proberen wij elke week andere producten en gerechten te demonstreren en proeven. Je kunt hierbij denken aan broodjes hamburger, kippenvleugels, buikspek, spareribs, zalm, forel of baked beans, maar er zullen regelmatig ook andere heerlijke gerechten voor je klaar staan.

We krijgen doorgaans bezoek uit binnen- en buitenland. En dat is niet zo raar. Een bezoek aan ons Rook- en Barbecue Experience Center is echt een beleving. Het is zelfs mogelijk om eerst de rookoven of barbecue te testen zodat je de juiste beslissing maakt, of volg een workshop barbecueën, roken of worst maken en leer de verschillende type barbecues en rookovens kennen.


Rookoven.com opereert vanuit een karakteristieke meelvoederfabriek uit 1953 met maar liefst 2900 m² oppervlakte. Vanuit deze fabriek op de Veluwe in Nunspeet functioneren we met een team van gedreven rook en barbecue specialisten. Daarnaast hebben we nog tal oproepkrachten en zzp'ers voor aankoopadvies, catering, workshops en livecooking met kennis van zaken.

 

Over het pand
Aan de Nijverheidsweg 4 in Nunspeet bevond zich vanaf 1953 de Coöperatie (De Coöperatieve Landbouwvereniging), een oude meelfabriek. Tot op de dag van vandaag vind je in het pand oude katrollen, laad- en losdocks, silo's en een toren die zorgt voor de toevoer naar de silo's. Een fascinerend beeld om te zien. Deze oude herinneringen zullen altijd door ons bewaard blijven.

Het pand is zelfs uitgeroepen tot gemeentelijk monument en is daarmee niet meer weg te denken uit Nunspeet. Zodra u het dorp binnen komt rijden zult u dit sfeervolle en machtige pand niet kunnen missen. 

Rookoven.com heeft deze oude fabriek omgetoverd tot een ware experience op rook- en barbecuegebied, die u meegemaakt moet hebben.

Over de accomodatie
Het Rook & Barbecue Experience Center heeft drie verschillende gelegenheden waar vergaderingen, feesten, borrels, workshops en cateringen worden gehouden. 

  • Workshopruimte; gekenmerkt door de katrol waarmee het meel werd getild hebben wij deze ruimte omgetoverd tot een inpandige workshopruimte. 
  • Lounge / bar; gezellige gelegenheid met biertafels en bar. Aan de muur is een mooie schildering aangebracht en naast de kachel hangen levensgrote opgezette dieren van de Veluwe.  
  • Proeflokaal; teruggebracht naar de oude schooltijd, mét groot schoolbord.
    In deze setting kunnen vergaderingen, workshops en lezingen worden gehouden. 

Citaat Wouter Klootwijk, Culinair journalist: "Het rookkastenverzendhuis in Nunspeet, rookovens-online.nl, steelt mijn hart met zijn hulp. Het huis is er niet direct op uit om mij een rookkast te verkopen, maar legt eerst uitvoerig uit hoe ik er zelf een kan maken. Kom daar maar eens om bij een autodealer of een moderne kunstgalerie. NRC Handelsblad, 24 juli 2009