• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Blog 2010

28-01-2010 Spareribs roken in de Profi 220

Gister was het dan zover, spare-ribs in de Profi 220. Op naar de slager en twee stukken spare-ribs halen, zo gezegt zo gedaan. Nog niet gekruid, nog niet gaar, nog niks mee gebeurt dus.

We besloten om de gasbrander erbij te pakken. Aangezien we dat altijd nog wilden proberen, met gas in de Rookoven Profi 220. Dit ging ideaal, 110 graden was geen probleem voor hem terwijl de wind er vol op stond.

De ribbetjes eerst maar een uurtje laten garen en toen lekker gekruid. We hebben de vleeskruiden van Peter de Clerq gebruikt voor een overheerlijke smaak.

Aangezien het roken niet gaat zonder rookmot moest die ook toegevoegd worden.
De Rvs rookmotbak, die standaard bij de Profi 220 zit, erboven gezet. Gooi de mot er maar in en roken maar, de temperatuur zat toen tussen de 80 en 90 graden.

Mooie temperatuur dus voor de ribbetjes.  Na een uurtje nog wat kippenvleugeltjes erbij in.
ook meteen een rooksmaak mee gegeven en na anderhalf uur roken was het toch echt zover.
we konden gaan eten, hadden we verdiend naar vier uur vrieskou. Samen met de Original Mississipi Barbecue Sause was dit maaltje overheerlijk.

 26-01-2010 Zeebaarsfilet roken

Wat heb je hiervoor nodig?

4 zeebaarsfilets met huid (150 gr. p.st.)  
2 eetlepels grove mosterd  
2 eetlepels olijfolie  
2 eetlepels citroensap  
1 eetlepel bruine bastersuiker  
1 eetlepel verse dille  
paar takjes tros-tomaten  

- Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zeezout.
- Meng de olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruine suiker (=mosterd/dillesausje)
- Leg de zeebaars met de huidzijde op het rooster in de rookoven
- Rook de vis en tomaten zonder vel 35 minuten tussen de 70 - 80 graden
- Haal de zeebaarsfilets eruit en smeer deze in met de mosterd/dillesausje
- Vervolgens nog 10 minuten afroken op een lagere temperatuur (+/- 50 graden)
- Eet smakelijk!

26-01-2010 Zoutloos roken, kan dat?

Wanneer je geen gebruik maakt van pekel of zout past het roken ook in een natriumvrij (zoutloos) dieet. De smaak is normaal gesproken wat flauwer maar in combinatie met de nieuwe zoutloze rookkruiden heb je toch een overheerlijke smaak in combinatie met de rookaroma. Strooi eenvoudig de zoutloze rookkruiden over je favoriete stukje vis en het eten wordt weer een feest!

25-01-2010 Vertaalde instructievideo van de Bradley Smoker

`t Was even zitten maar we hebben de instructievideo van een gebruiker vertaald. De Amerikaan in dit filmpje maakt huisgemaakte spareribs in 4 uren. Bij het einde van de video lik je bijna je vingers erbij af. Helaas, `t is een video. De gefilmde Bradley Smoker is de Originele Bradley Smoker. Er is ook nog een digitale versie (vier of zes racks). En een RVS-versie.

23-01-2010 Instructiefilm The Original KipGrill

Vanavond eten we kip. Niet uit de rookoven maar uit de KipGrill. Met het grillen vanuit deze verticale grill heb je altijd een malse en sappige kip. De KipGrill wordt trouwens aangedreven door de opstijgende warmte van de briketten. De warmte glijd langs het rotorblad en roteert vervolgens de spies met kip. Je hoeft dus alleen maar een kip te kruiden, aan de spies te rijgen en de kolen aan te steken. Na een uurtje draaien is`tie klaar!

Om het één en ander te verduidelijken heb ik vanmiddag de KipGrill aangestoken om wat foto`s en videobeelden te maken. En alhier in de demo / instructie video verwerkt. Kost dat ding? Voor € 87,00 draait ie bijna gratis voor een fortuin aan kippen weg. En met de spies-optie grill  je ook nog eens je gehaktballetjes gaar.

22-01-2010 Bradley Smoker reactie en commercial

Waarom is de Bradley nou zo populair de laatste tijd? Uiteraard vanwege mond-op-mond reclame. Lees hieronder de reactie van de Chef Kok van Restaurant "De Nachtegaal" uit Lisse.

"De Bradley bevalt ons zeer goed, met dit apparaat moet je wel erg je best doen om een slecht resultaat te behalen. Voor de Horeca is het de beste uitvinding op gebied van roken. Als ik dadelijk de koudroker heb kan ik je vertellen wat ik van de zalm vind.

Voor de rest al veel gerookt, varkensnek, worst, kip en warm gerookte zalm, alles even perfect en met de juiste rooksmaak. Wat verder ook belangrijk is, bij het gebruik van de juiste receptuur, kan zelfs een leerling kok een perfect gerookte kip maken, bespaart ons een hoop tijd en de leerlingen vinden het roken zeer interessant

Hr. Rob Ruiten"

Maar misschien is het niet alleen de reactie van Rob. Heeft de volgende commercial hier ook bij geholpen? Bradley Smoker Commercial. Ook via youtube te bekijken.

 

11-01-2010 Visgratenpincet

Heb je een mooi stuk zalm, forel, makreel of andere graatvisjes te pakken gekregen? Je kunt met deze gratenpincet eenvoudig de graten verwijderen.

07-01-2010 De Camerons rookoven

Nieuw in ons assortiment rookovens; de Camerons rookoven. De rookoven (leverbaar in een kleine en grote uitvoering) is uitermate geschikt voor het snel en gemakkelijk roken van lekkernijen. Met de eigen heerlijke en vaak subtiele smaak die het gerecht door het roken krijgt kunt u nu zelf thuis uw favoriete gerecht klaarmaken. Een leuke bijkomstigheid is dat de rookoven ook als braadslede gebruikt kan worden.

De rookoven is geschikt voor de volgende warmtebronnen;

• gas
• elektra
• keramisch
• keramisch halogeen
• inductie
• open vuur zoals bv. barbecue.

De rookoven is vaatwasmachine bestendig. Let op: De rookoven kan hier wel wat doffer van worden. De Camerons rookoven wordt geleverd met de volgende onderdelen:

• de rookoven/braadslede
• een schuifdeksel
• een rooster
• een lekplaat
• rookmot

Kijk hier voor een demonstratie van de Camerons smoker (english version)

06-01-2010 Wouter Klootwijk "De Wilde Keuken"

Vanaf woensdag, 20.55 uur gaat televisiezender Nederland 2 de nieuwe serie van Wouter Klootwijk uitzenden. Eerste aflevering gemist? Klik hier voor uitzending gemist. Wouter maakte al eerder documentaires onder de naam "Klootwijk aan zee" en "Keuringsdienst van Waarde". Deze series doen me denken aan de reeks van Jacques Cousteau op de Calypso. Je weet wel, die schipper met dat rode petje op. En ook dit keer zal het een verrassende serie worden met een de markante eigen stijl van regie.

Een appel is een appel. Dat dit te eenvoudig is gedacht, laat Wouter Klootwijk woensdagavond zien in de eerste aflevering van zijn nieuwe RVU-serie De wilde keuken.

Klootwijk bezoekt een appelboer met nieuwe appelmerken: harde appels voor de jongeren, zachtere appels `voor de oudjes` - zelf uitgevonden door de appelboer. Klootwijk helpt mee plukken. Zijn baas voor de dag: ``Nee, niet zonder steeltje, dat ziet er niet uit als dat zo in de winkel ligt.``

Wouter Klootwijk werkte eerder mee aan het populaire RVU-programma De keuringsdienst van waarde en maakt daarop nu een eigen variant. Dat is gek, want het programma heeft dezelfde insteek: een kleine vraag stellen waaruit vervolgens een heel verhaal rolt. De wilde keuken wordt gemaakt door de RVU, achter het programma zit dezelfde redactie als die van de Keuringsdienst.

Dat maakt de nieuwe serie niet minder opzienbarend. De eerste aflevering heeft misschien een beetje een lauw onderwerp, maar we leren toch dat Rinse appelstroop helemaal niet alleen van appels wordt gemaakt, maar grotendeels van suikerbiet. Klootwijk: ``Er zit maar een klein beetje appel in, anders werd het veel te zuur.``

En een Brabantse boomkweker vertelt hoe je stekjes van een appelboom kunt `beplakken` met andere stekjes van andere appelsoorten, waardoor twee soorten appels aan één boom kunnen groeien.

Volgens de regisseur van De wilde keuken, Joost Engelberts, lijkt het programma helemaal niet op De keuringsdienst van waarde. ``Wij stellen geen kritische, maar nieuwsgierige vragen over dingen die je als kijker al lang had moeten weten maar nooit hebt bedacht. Dit programma wordt gefilmd vanuit de belevingswereld van Wouter Klootwijk.``

Die gaat in de laatste aflevering van het seizoen (over acht weken) zijn varken in een paardentrailer naar de slacht brengen. Hij volgt het karkas tot in China, waar de darmen van het beest in een fabriek door muisstille medewerkers worden geselecteerd. ``Anders kunnen ze zich niet concentreren op de darmen,`` zegt de Nederlandse eigenaar. Een verse worstvel is van een ander soort darm dan een vel voor een Duitse braadworst.

De nieuwsgierigheid van Klootwijk is oprecht, en daarom blijft het programma leuk. Al komt de formule de RVU-kijker misschien wat bekend voor. (MAARTJE VAN HOEK)

Bron: het parool

De wilde keuken, vanaf woensdag, Nederland 2, 20.55 uur. 

06-01-2010 Zalmforelfilet maken

Van een klant uit Frankrijk met een eigen forelkwekerij aldaar kregen we een recept. Ze hadden ook een eigen stuk filet meegenomen en we hebben deze mogen proberen. Superlekker gekruid en met een hele eigen smaak.

Fileer de zalmforel en vouw deze open met de huid naar beneden. Verwijder de graten met een pincet. Strooi fijne zwarte peper over de filet. Verdeel hierover tussen duim en wijsvinger "Herbes de Provence". Strooi als derde laag grof pekelzout en laat dit twee tot twee en een halfuur marineren. Daarna overtollig zout verwijderen en 2 uren warm roken. Bonne appetit...

01-01-2010 Gelukkig nieuwjaar!

Heb jij nog goede voornemens? Gezonder eten dus meer roken ;) Ik heb het oude jaar af mogen sluiten met een hele gerookte zalm. Eerst heb ik een pekelmengsel gemaakt van 100 gram zout op één liter water. 8 liter water gebruikt. De zalm heb ik 3 uren laten pekelen. Daarna de zalm laten drogen en in de rookkast gelegd.

In de buikholte heb ik twee houtjes gestoken zodat de rooksmaak ook hier er goed in kan trekken.

 

Na 2,5 uren was de zalm gerookt en kon het feest beginnen.Voorzichtig het fel verwijderd en dan maar happen!Onderstaande foto spreekt voor zich...

 

Oud en Nieuw: Koud = Gluhwein

Simpel maar zeer doeltreffend. De goulashpan gevuld met Gluhwein en daarbij de sinaasappel, limoen en kruidnagel. Even laten trekken en Walah...

 

Verschil tussen kweek en wilde zalm

Het verschil tussen een kweek en een wilde zalm? Dat is de smaak, kleur en de ervaring. De kweek is een stuk groter als de wilde. De reden hiervoor is dat de kweekzalm bij wijze van spreken lui in zijn stoel kan blijven liggen en de wilde zalm er op uit moet gaan om een gehaktballetje te kunnen nuttigen.

 

De smaak van een wilde is ook veel intenser... veel natuurlijker. De kleur is prachtig egaal rood - roze. En de ervaring? Je kijkt om je heen of er niet toevallig een ijsbeer achter het gordijn vandaan springt. ;) Tip: besprenkel je zalm eens met een Jack Daniels.

Hieronder ook weer de wilde (links) en de kweek (rechts) zalm.

29-02-2010 Zoekoptie verplaatst

Aangezien er veel informatie in de website opgenomen is wordt er nogal veel gebruik gemaakt van de zoekoptie. Wij hebben de zoekoptie verplaatst van rechtsbovenin naar linksonderin het scherm.

21-02-2010 Koud gerookte reebout bij de borrel

In ons forum van www.rookoven.com/forum worden ook steeds meer recepten, tips & tools en ideeën geplaatst. Als voorbeeld het recept van Walter: Een "koud gerookte reebout".

In mei gaat de jacht op de reebok open en dit is de tijd om een heerlijke reeënham te roken
koud te roken wel te verstaan. Men nemen een hele achterbout van een reebok even uitbenen maar wel zo dat er zo min mogelijk in gesneden wordt dus voorzichtig langs de botten het vlees los maken of laat de poelier dit doen de schenkel kan voor de soep worden gebruikt.

Dan het vlees met behulp van een pvc buis in een rolladenet perssen en afbinden. Het vlees wegen en per kg vlees met 50 gram collorossozout in wrijven. Goed de snij kanten raken dan een paar uien en 5 tenen knoflook laurierblad en jeneverbessen toevoegen het geheel in een afsluitbaar emmertje of schaal in de koelkast wegzetten voor 3 weken.

Elke dag even draaien in het vocht (pekel) na de pekeltijd de ham uit de pekel halen en plus minus 8 uur in schoon water laten staan. Dan drie dagen koel weghangen. Let er op dat er geen vliegen of ander ongedierte bij kan. Dan roken op max dertig graden neem een grote bak beuken zaagmeel en leg er een aanmaak blokje op en steek dit aan. Ik gebruik ongeveer 10 liter zaagmeel per keer. Laat dit rustig roken tot het zaagmeel op is dan de beluchting open zetten en twee dagen luchten.

Het boven staande net zolang herhalen tot de reebout mooi bruin is maar minstens drie keer. Dan nog enige weken laten hangen op een koele donkere plaats zonder dat er vliegen o.i.d. bij kunnen. Hij kan eigelijk direct na de laatste rooksessie gegeten worden maar als je de ham enige weken laat hangen droogt hij wat meer uit en zal voller en intenser van smaak zijn.

Op een snij machine dun snijden. Fantasties bij de borrel. Smakelijk eten

Bron: Forum van rookoven.com met dank aan Walter.

21-02-2010 Win The Original KipGrill met je recept

Deel je eigen originele rookrecept met ons en alle mederokers. Je maakt ook nog eens kans op The Original KipGrill. Elke 25ste inzender ontvangt de The Original KipGrill. Klik hier voor meer informatie.

17-02-2010 Koud? Niet met deze "Vulcan" terrashaard

Een kacheltje om jezelf warm te houden tijdens het roken. Dat is welk een "must" geworden deze winter. En de winter blijft maar aanhouden.

De "Vulcan" tuinhaard is van onverwoestbaar Corten-staal gemaakt. Deze staalsoort wordt ook gebruikt voor scheepscontainers en brugconstructies. Het geheel is 2 mm dik en geeft na een kwartier stoken een stevige warmte af binnen een straal van 3-4 meter.

De formaten zijn 120 cm hoog, 43 cm diep en 52 cm breedt. Hier vind je de "Vulcan" en de vier andere Design terrashaarden van Dik Geurts.

16-02-2010 ganzenborst recepten

Heb je een mooi ganzenborstje kunnen regelen of nog mooier zelf bemachtigd? Via deze link van de website clm.nl kun je een mooi aantal ganzenborstrecepten downloaden en uitprinten. En op deze pagina heb je een totaal recept!

Binnenkort zullen wij deze ook eens bereiden en uitgebreid verslag doen. Maar eerst hebben wij nog vier kwartels te roken. En dat gaan wij zo doen. Trouwens, heb jij nog een leuk recept met eventueel wat foto`s. Wij plaatsen ze graag hier op onze site.

14-02-2010 Bezoekers Tuinidee bedankt!

Na vier lange beursdagen zijn we weer terug op de Veluwe. We bedanken de vele bezoekers die onze stand hebben bezocht. Misschien alleen al om onze koud gerookte zalm te proefen. Er is maar liefst zes kilo zalm verslonden! Hoe wij deze gemaakt hebben ? Zie hier.

Het dillesausje viel ook erg in de smaak. Doe mayonaise in een bakje, vermeng hierdoor een scheut gembersiroop. Beetje peper, zout en knoflook en een boel verse fijngesneden dille. Laat vooral een nachtje staan.

Aangezien het soms erg druk was op de stand hebben we misschien niet iedereen kunnen helpen. Mochten er toch nog vragen zijn neem dan gerust contact met ons op. We staan voor je klaar.

Team Rookoven.com 

 

08-02-2010 Standnummer Tuinidee

Nog 40 dagen voordat de lente aanbreekt. Maar voor de eventementenbezoeker van Tuinidee.nl is dat wat eerder. Tijdens deze vier dagen zijn de IJsselhallen omgetoverd tot een paradijs voor tuinliefhebbers. 

Zojuist is het standnummer aan ons bekend gemaakt. Wil je ons bezoeken op het grootste & inspirerende tuinevenement van Noord-, Oost- en Midden Nederland? Je vind ons op standnummer "1A060". Kaartjes kun je het beste van tevoren online bestellen. Dat scheelt weer in de knip. Bestel deze wel online voor 11 februari. Ga naar www.tuinidee.nl voor meer informatie.

Recept: Cordon Bleu in de Bradley Smoker

 

Bradley Smoker Commercial

08-02-2009 depalingrokers.nl

Bert Jansen van depalingrokers.nl komt graag op uw feestje, verjaardag, familiedag, elftalfeest, buurtfeest, vrijgezellenfeest, bedrijfsfeest om paling makreel,forel etc. te roken. Op basis van het aantal gasten en het doel van het rookfeestje wordt een hoeveelheid overeengekomen die afgenomen en gerookt zal worden. Ook details als 1 x roken of meerdere keren, met 1 ton of met meerdere, met marktkraam of zonder komen aan bod. 

 

In overleg is heel veel mogelijk. Zo kunnen zij combinaties maken van: paling, forel en makreel, salades aanbieden, stokbrood etc. Dit alles tegen zeer concurrerende prijzen omdat ze dit nog steeds als hobby doen naast onze normale baan.  

De Palingrokers werken met vaste kiloprijzen voor de vis. Je komt niet voor rare verrassingen te staan. Wanneer de hoeveelheid overeengekomen is, maken wij een duidelijke offerte; Je weet dan wat de kosten zijn. Op de dag van het evenement zijn zij ruim op tijd aanwezig om de voorbereidingen te treffen: rookton voorverwarmen, marktkraam opstellen, etc. Vervolgens gaan ze volgens de eerder gemaakte afspraken te werk. Mocht er op de dag van het evenement reden zijn de werkwijze aan te passen dan is dat in overleg altijd mogelijk. Ook is het mogelijk om het roken te combineren met een grote swingbarbecue.

06-02-2009 Canadees zalm recept

Afgelopen zaterdag kregen wij een bezoekje van Sophie Trudeau. Zij woont sinds korte tijd in Nederland en komt van oorsprong uit Canada. We hadden het over een overheerlijk Canadees recept voor gerookte zalm. In ruil voor The Original Rookoven.com Wooden Shoes zou zij het recept doormailen. En vandaag ontvingen wij deze om met jou te delen:
 
It was great meeting you today and talking about smoking stuff.  I hope my boyfriend got the message...my birthday is coming soon...
As promissed, here is my smoked salmon recipe with a maple flavor.  The base recipe I use to smoke fish is quite easy: 
- equal parts of salt and sugar, sometimes i add herbs,
- i let it stand for an hour or 2 in the fridge, and
- then i smoke it (hot air smoker, so the fish actually cooks). 

To make the maple salmon, you simply use maple sirop,
(ahorn sirop, available at Sligro),
- mix it with salt (if you want you can also make it only with maple sirop)
-
 marinate it for one or 2 hours, and put it on the smoker. 
- for a more noticable flavor of the maple, use maple chip wood in the smoker. 
- To give it a ``kick``, you can also mix the sirop with wiskey or cognac. 

There is no rule i think to recipes like this.  Here are some other combinations that can be flavorful on salmon:
 
Honey and rhum - hickorey wood
salt, sugar and Dill - cedar wood
herbes de provence can also be interresting.

I hope you enjoy these! I thank you very much also for the wooden shoes, my boyfriend is jealous! ha ha ha...
 
regards,
Sophie Trudeau

05-02-2010 Vandaag tijd voor nieuw experiment

Schelpdieren zijn, naar wat ik op het i-net heb gelezen, uitstekend om te roken. Zodoende gaan we vandaag wat kokkels en Couteaux (Scheermesjes) bij de Sligro halen.

Voordat we later wat meer vertellen over de ervaring hiermee zal ik de tekst die ik heb gevonden via het internet even copy - pasten:

Couteaux (scheermessen)
De scheermessen met hun buisvormige geelbruine schelp kunnen een lengte van wel 18 centimeter halen. Ze bevatten veel licht, doorzichtig vlees. Het vlees wordt meestal in plakjes gesneden, maar vooral in de zuidelijke landen in zijn geheel, bijvoorbeeld op de barbecue, gelegd. Bakken, met wat olie, groene kruiden en knoflook, in gesloten toestand, gaat ook uitstekend. Maar ook gekookt zijn ze een delicatesse. Kook ze vooral niet te lang, want het vlees is in een mum van tijd gaar.

Kokkel en abalone:
De kokkel is kleiner van stuk en bestaan uit twee dikke, gele, witte of grijze schelpen met uitwaaierende nerven. Binnenin bevindt zich een nootje vruchtvlees en een piepklein stukje koraal. Het vlees is, net als dat van de venusschelp, stevig. De kleinste kokkels kunnen rauw gegeten worden, maar worden ook veel verwerkt in soepen of salades.
De grotere smaken heerlijk, ingelegd met zout, peper en azijn en vervolgens met bacon gebakken. Prima als borrelhapje of tapas, geserveerd met boerenbrood en boter.

 

Zeldzamer zijn de abalone; een grote mossel met een taaie textuur en een zeer delicate zachte smaak. Dit schelpdier heeft tijd nodig om mals te worden en kan het best op een laag vuur worden gegaard. Met name in de Japanse keuken wordt de abalone veel in soepen en gesauteerde gerechten verwerkt. De abalone smaakt ook uitstekend, wanneer ze na het kookproces worden gebakken in een beslagje van bloem en losgeklopt ei.

Bron: www.smulweb.nl
Extacte link: Vruchten van de zee  

04-02-2010 Rookoven.com exposeert op Tuinidee

Van 11 t/m 14 februari zijn wij te vinden op het grootste & inspirerende tuinevenement van Noord-, Oost- en Midden Nederland. Tijdens deze vier dagen zijn de IJsselhallen omgetoverd tot een paradijs voor tuinliefhebbers. 

Als genieter van het buitenleven kunt u zich laten inspireren door de nieuwste lifestyleproducten, schitterende modeltuinen én kun je je laten adviseren door de ervaren tuinarchitecten en hoveniers.

Na een dag TuinIdee bent u op de hoogte van de mooiste en nieuwste ontwikkelingen en trends voor 2010! Zie hieronder een impresse van 2009.

 

01-02-2010 Eenvoudig roken met warmrookbriketten

Wil je even een keertje eenvoudig roken? Gebruik dan deze nieuwe warmrookbriketten. In één zak zit ongeveer 1 kg. Hier kun je je twee rooksessie mee uitleven.  

 

Schud de helft van deze zak in de stooklade van de rookoven en steek deze aan met een gasbrandertje of een aanmaakblokje. Even laten branden en beginnen met roken maar. Deze briketten zijn vermengd met overheerlijke rookkruiden. Je hoeft er dus geen rookkruiden meer bij te gebruiken. 

 

Leg nu wat extra stukjes hout, snippers of mot op de kolen. De rest gaat vanzelf. In het filmpje hebben we een Dorade gerookt. Was ik erg over te spreken. Heerlijke vis, van de markt in Zwolle!

 

 

 01-02-2010 Gerookte hertenfilet 

Heerlijk, zo`n hertenfilet gerookt. En supermals. Hoe hebben we dat gefikst? Eerst een marinade gemaakt van wijn, laurier, jeneverbes, thijm, peper, ketjap en wat zout. Paar uurtjes laten liggen en dan droog de rookoven in.

 

Bovenstaande foto is de hertenfilet 90 minuten gerookt. Hierna hebben we deze nog 10 minuten laten grillen op de barbecue.

 

10-03-2010 Demeyere rookset ook met stoomfunctie

Met de rookset van Demeyere kan warm gerookt worden en is de overheerlijke smaak van roken nu bereikbaar bij je thuis. Deze rookset werkt perfect voor alle soorten vis, vlees, zeevruchten en gevogelte. Verder worden ook groenten omgetoverd tot heerlijke gerechten.

Veelzijdig in gebruik dient de rookset eveneens als stomer voor groenten en andere voedingsmiddelen. Hij is vaatwasbestendig, handig in gebruik en werkt op alle types fornuizen, inclusief inductie.

Plaats de stoomrooster in de pan. Hierop kunnen de gerechten gerookt worden. Verminder ook nogmaals de intensiteit van het fornuis tot +/- de laagste stand. Plaats tot slot het deksel op de pan. Klik hier voor meer informatie.

29-03-2010 Pizzaoven, nieuw in ons assortiment

Al eens een pizza gemaakt in een echte pizzaoven? Heerlijk. Een knapperige bodem en gesmolten kaas.

Deze kant en klare steenoven wordt opgemetseld met vuurvaste stenen in een ronde vorm. De voorzijde is voorzien van authentieke terracotta stenen. Hierin zitten twee deurtjes verwerkt.

Een steenoven is niet alleen gemaakt om pizza`s in te maken. Ook gebruik je hem om een ambachtelijke aardappelschotel in te bereiden of brood in te bakken. Ook kun je deze steenoven in combinatie met een gietijzeren rookschaal en wat snippers gebruiken als rookoven. Of wat dacht je van kip tandori. Dit werkt op dezelfde manier. De steenoven is dus een, pizza-, brood-, rook-, en tandori-oven in één. Meer informatie over de pizzaoven, levering & prijzen en vindt je hier.

27-03-2010 Welke vis in welke maand?

Welke vis is wanneer op zijn best? Check het in onderstaand schema:

januari rondvissen zoals zeebaars, schaal en schelpdieren
februari spiering, rog en kabeljouw
maart zeewolf, zeeduivel, roodbaars, rode poon en koolvis
april zeeuwse kreeft, canadese kreeft (half april)
mei zeebaars, dorade royal, zeewolf, poon, pieterman, wilde zeebaars,
makreel, harder, inktvissen, mullen, kleine kreeftjes (canners)
juni canadese & europese kreeften, schol, zeebaars, mul, pieterman
juli tarbot, griet, schol, zeebaars, pieterman, mosselen & langoustines
(vanaf half juli)
augustus snoekbaars, paling
september zeeuwse platte oesters, kokkels, venusschelpen,
oktober tongschar, griet, tarbot, Noordzee tong
november platvissen, Schotse coquilles, tong, tarbot, griet, platte oesters (Zeeland
& Frankrijk)
december kweekzalm, Nederlandse & Franse oesters, dorare royaal (kweek),
zeebaars (kweek)

Bron: Hanos Apeldoorn

26-03-2010 Halve haan roken met de Bradley Smoker

Op vrijdag 19 maart hebben wij halve haan gerookt met de 4-rack Smoker van Bradley. Het resultaat was fingerlicking good! Zie hieronder 2 van de vele foto`s die wij gemaakt hebben. Ook hebben wij natuurlijk een filmpje gemaakt van de rooksessie en deze op Youtube gezet. Bekijk het filmpje hier.

 

 

22-03-2010 Nice Rookoven.com Cap

Deze caps zijn zeer populair blijkt uit het verleden. Vandaar dat we ze weer bij hebben laten maken. Voor een kleine bijdrage is`tie ook in jou bezit. Bestel ze op de Giftshop pagina.

 

18-03-2010 Iets te vieren? Wij roken "live" verse vis.

Heb je iets te vieren en wil je eens iets origineels op je feestje. Je kunt ons inhuren met de "king of the smokers" voor het roken van bijvoorbeeld paling, makreel, rode poon, speklappen etc.

Indien gewenst geven wij uitleg betreffende het roken en mag er meegerookt worden.

Ook kunnen we diverse rookoventjes meeleveren. Ieder persoon kan dan zelf zijn eigen visje roken en na afloop van de rooksessie mee naar huis genomen kan worden. Als voorbeeld: Ieder persoon krijgt een telescopische rookoven inclusief haken, mot temperatuurmeter en snippers. Er wordt gezorgd voor 1 pond paling per persoon. Wedden dat het een origineel feestje wordt!

16-03-2010 Rookoven.com promotiebus

 

We zijn klaar voor de lente - zomer 2010. De 60 pk sterke VW-motor tourt ons deze zomer door het hele land om diverse palingrookwedstrijden en andere events te bezoeken.

Ook hebben wij ons assortiment uitgebreid met diverse handige gifts van rookoven.com. Dit zijn onder andere de Rookoven Paraplu, een regen en winddicht jacket. Je vindt deze gifts in de giftshop

05-03-2010 Keuze maken moeilijk?

Daar hebben we wat op gevonden. Ga naar www.rookoven.com/download/schema.pdf om een schema te downloaden en eventueel af te drukken. Hierin vind je in een oogopslag de verschillen tussen de rookovens & rookkasten.

Hierin is o.a. opgenomen of je hangend kan roken, of er een raam in de rookoven is verwerkt, wat de prijzen zijn, de afmetingen van de rookoven en of er wel of geen rookmot/haken/speten etc. standaard bij afgeleverd wordt.

 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een rookoven?
Je kunt beter iets meer investeren in een goede rookoven dan dat je deze na een jaar weer bij het oud-ijzer kan achterlaten. Alle onze modellen zijn van goede kwaliteit en garanderen jaren rookplezier. De roestvrijstalen uitvoeringen hebben een langere levensduur. Heb je vragen? Bel ons dan gewoon even. Wij staan voor je klaar en geven je een goed en passend advies.

02-03-2010 Kennismakingspakket (nieuw)

Dit pakket is bedoeld om je kennis te laten maken met de bijzondere producten die wij in ons assortiment hebben. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig koud roken met de koudrookbriketten. Het warm roken wordt ook een fluitje van een cent met de warmrookbriketten met een toegevoegde kruidenmelange. Het pakket bevat onder andere ook overheerlijke "red fire" rookkruiden.

Inhoud kennismakingspakket:
10 koud rookbriketten
hiermee kun je je product koud roken. Hier meer informatie.
20 warm rookbriketten
voor het gemakkelijk warm roken van je product. Deze vervangt het benoKennismakingspakketdigde hout. Ook goed te gebruiken in combinatie met hout. Hier meer informatie.
10 gram laurierbladeren
voor het toevoegen aan je pekel of het maken van rookmot.
100 gram red fire
Voeg dit toe aan je rookmot. Voor een overheerlijke smaak aan je vlees of vis.
200 gram wijnranksnippers
Geeft een mediterrane geur en smaak. Prima geschikt voor kip of varkensvlees. Het aroma is milder en zoeter dan hickory.
50 gram jeneverbessen
voor het toevoegen aan de pekel/marinade of het maken van rookmot speciaal.
100 gram gebroken olijfpitten
voor het maken van rookmot speciaal

Al met al een totaalpakket voor diegene zich weer eens wat nieuws wil proberen.

28-04-2010 Een tafelrookoven voor een banner

Heel eenvoudig een tafelrookoven verdienen? Voeg één van onze banners toe op een goed zichtbare plaats op je website en je krijgt gratis een tafelrookoventje inclusief rookmot toegestuurd.

Voorwaarden:

- je hebt dagelijks bezoekers op de site
- de banner blijft minimaal 6 maanden staan
- wij beoordelen eerst de website.

Heeft je website geen relatie met vissen, jagen, culinaire hoogstandjes o.i.d. dan kun je toch altijd even contact met ons opnemen om te beoordelen of de banner te plaatsen is.

We geven voorlopig maximaal 10 rookoventjes weg dus wees er snel bij. We zien je mailtje graag tegemoet. Maximaal 1 rookoven per aanmelder.

27-04-2010 Heropening forelvisvijver Beerzerveld

08 mei 2010 gaat de forelvisvijver "De Koeln" weer open. Deze ligt in Beerzerveld, een plaatsje nabij Ommen. Na twee jaar gesloten te zijn geweest is er opnieuw leven in geblazen. In deze twee jaar is er weinig tot geen onderhoud geweest. Er is al heel veel werk verzet om de boel weer op orde te maken. De forellenvijver is uitgerust met de rookoven Profi 220 om zo de gevangen visjes vers te kunnen roken. Wij wensen hun veel succes toe met hun nieuwe uitdaging! Kijkje nemen op de website kan hier.

26-04-2010 Koninginnedag in zicht...

Vandaar dat we onze header (bovenzijde website) even hebben aangepast aan deze feestelijke dag. 30 april zijn wij overigens gesloten. Bestel dus op tijd. Dan heb je het met koninginnedag in huis.

25-04-2010 Nieuwe rookovens op komst

Op dit moment zijn er drie nieuwe rookovens in productie. Zo wordt de "Rookoven Profi 220" in een 175 cm hoge versie gemaakt. Ook wordt deze robuuste professionele rookoven weer met rvs roosters en wielen geleverd.

De Riva zal in een grotere uitvoering gemaakt worden. Zeg maar 25% groter voor het gemak. Daarnaast zal de Riva ook in een prachtige mat-zwarte coating verkrijgbaar zijn. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen meldt je dan aan op de nieuwsbrief linksonderin het scherm.

23-04-2010 Geniaal, de steenoven "Venezia 70"

23-04-2010 Ontwikkeling nieuwe RVS-rookhaak

Wat nogal belangrijk is tijdens het roken van vis is er een goede en juiste haak gebruikt wordt. In de praktijk gebeurt het nog al te vaak dat de vis tijdens het gaarproces de vis uiteen valt en dus in het vuur of lekbak terecht komt. Dat is zonde van je vers gevangen visje en de tijd die je eraan hebt besteed. Vandaar dat we een nieuwe in ontwikkeling hebben. Deze heeft een extra draaihaak zodat de vis nog steviger vast zit als de enkele standaard haak. Zo valt de vis absoluut niet meer naar beneden. Vooral forel heeft nogal eens de neiging om uiteen te vallen. Binnen enkele weken zal deze rookhaak beschikbaar komen.

23-04-2010 Aanmelden rookwedstrijd of rookevenement

Door de populairiteit van het roken worden er ook steeds meer rookwedstrijden en andere rookevenementen georganiseerd. Ben jij op de hoogte van zo`n evenement of organiseer je er één? Meldt deze dan aan zodat wij deze ook in de agenda op kunnen nemen. Stuur een e-mail naar [email protected].

22-04-2010 Eendeborst roken (spiraal + rookoven Riva)

19-04-2010 pizza bakken in de steenoven

Zoals altijd proberen we de producten die wij in ons assortiment hebben altijd uit. Zo ook de pizzaoven Venezia 70. Ideaal moet ik zeggen. Vooral de lange tijd dat de pizzaoven heet bleef viel mij op. Je moet hem wel eerst even op temperatuur brengen. Dat wil zeggen een uur lekker fikken midden in de oven.

 

Nu de pizza`s bereiden. Om het niet al te moeilijk te maken heb ik gewoon makkelijk een pak pizzameel gehaald van Koopmans. Daar zit meel, tomatensaus en olijfolie al compleet in. Je zorgt zelf alleen nog even voor de verdere ingrediënten.

200 milliliter water, olijfolie en meel bij elkaar voegen en kneden maar. Daarna rollen met de deegroller. Ik maakte er vier kleine pizza`s van.

Ondertussen de oven verder opstoken en een mooie aslaag maken.

 

De as schuif je op het moment dat de oven warm genoeg is naar achteren. Laat even iets afkoelen. Strooi wat mail op de vloer. Nu kan de pizza erin.

Normaal moet de tegelvloer even met een messing borstel schoonveegt worden. Deze had ik niet bij de hand, vandaar het as op de ondergrond.

 

De pizza hoeft maar 4-8 minuten de oven in. Na het eruit halen had ik onderstaand resultaat. Ik mag echt enorm spreken van een superresultaat. Waarom? De pizza die ik op het terras van Lazise (Italiaans dorpje waar ik graag kom) eet komt nagenoeg overeen! Onderzijde super krokant, smaak subliem.

Ik weet zeker dat ik deze zomer het oventje vaker ga gebruiken. Binnenkort het filmpje online en dan mag je het nog echter meemaken.

17-04-2010 Ganzenborst roken

Ik had nog een fotootje van m`n gerookte ganzenborst(en) Ik deed het zo : (13 stuks) 200 gr. zout op 5 ltr. water, 3 uren pekelen, 3 1/2 uur roken op 80 - 90 graden.

(met dank aan: J.Westerhuis, Nunspeet)


16-04-2010 Eenvoudig roken met een electrisch spiraal

Wij laten hieronder zien hoe eenvoudig het roken is met een electrisch spiraal in de rookoven Riva. Als voorbeeld hebben we eendeborst gerookt. Leg het spiraal op de stookbak en zet hierop een bakje met rookmot en eventueel wat jeneverbessen. Jeneverbessen zijn namelijk goed te combineren met eendeborst.

 

 

Snijd kruislings een paar sneden in het eendenborstvel. Strooi wat peper een zout op en in de eendenborst. (beide zijden). Daarna insmeren met wat honing.

 

Nu de rookoven in. Laat de temperatuur op ongeveer 80 graden komen. Laat de een ongeveer 45 minuten roken. Daarna nog even een boost. Ze het spiraal voluit en laat de temperatuur opkomen.De kerntemperatuur moet minimaal 50 graden zijn.

 

Vanwege het gemak van het electrische spiraal kan er nu in tussentijd rustig een krantje gelezen worden. Da`s toevallig, `t gaat over roken!

 

Nadat je de eend eruit hebt gehaald doe je het nog even een kwartiertje in alluminiumfolie. Zo kan het nog even nagaren. Goede wijn behoeft geen krans. Dus wat kan ik nog zeggen... Overheerlijk!!!

 

16-04-2010 Veluweland "Voorjaarsspecial 2010"

Speciale aandacht "Rookoven Riva" Voorjaarspecial 2010 Veluweland.

 

23-06-2010 Gerookte schouderlappen

Ik heb door de slager twee dikke stukken (3cm dik) schouderlappen laten snijden 
1 nacht in de marinade laten staan  en vervolgens drooggedept en in de rookoven gelegd. Een klein half uurtje met de kast open op 50 graden tot het vlees een beetje droog is daarna gaan roken en garen voor ruim twee uur op 90 a 100 graden.


2 eetlepels marinade gepakt en daarin 2 eetlepels suiker gedaan dat op een vuurtje zetten zodat de suiker gaat smelten , eenmaal goed gesmolten en goed geroerd het glazuur over het vlees strijken en vervolgens nog een half uur gegaard en dan...direct op het bord en eten maar het was heerlijk.

26-05-2010 Anderhalf pond zalmforel in de Riva.

Oja, het kan ook nog wel eens mis gaan. Dat legt Henk uit in dit filmpje.

26-05-2010 Zo werkt de Big Green Egg!

21-05-2010 Rookoven.com sponsort SV `t Harde

Morgen is Rookoven.com de ballensponsor van de week tijdens de voorbeschouwing `t Harde - Dodewaard. Verder is er een driejarig contract getekend voor de sponsoring van de voetbalclub. Wij wensen SV `t Harde veel succes!

19-05-2010 Nieuw binnen, de RIVA Black-edition

We gaven het al aan twee weken geleden. De rookoven Riva Black-Edition. De prijs van deze rookoven is € 248,00. Vandaag binnen gekomen en ook al te bestellen. De RIVA RVS zal ook een slag groter verschijnen. Deze verwachten wij volgende week maandag. De drie verschillende Riva`s zullen nu ook standaard met handvaten worden uitgevoerd. Dit vergemakkelijkt het verplaatsen ervan. Het raam is verdikt zodat deze nog beter isoleert.

 

De grote temperatuurmeter geeft duidelijk de temperatuur weer.

 

Makkelijke sluitingen voor de deur.

 

 

Stookbak gemaakt van RVS, roest dus absoluut niet.

 

De Riva wordt standaard geleverd met een vis- en een vlak rooster. Ook weer gemaakt van hoogwaardig RVS-materiaal. Daaronder de lekbak. Al met al een alles-roker van prima materiaal voor jaren rookplezier.

 

18-05-2010 Big Green Egg, perfecte smoker

De Big Green Egg is een uitmuntende barbecue en rookoven in één, speciaal ontwikkeld voor mensen die hoge eisen stellen. Deze smoker wordt vaak gebruikt bij de Tuinruimers en programma`s van Herman den Blijker. Veel meesterkoks hebben deze bijzondere en veelzijdige barbecue al ontdekt. Onder andere het sterrenrestaurant "De Librije" in Zwolle werkt ermee.

 Big Green Egg verschilt van de gewone smoker. Het Big Green Egg-principe is gebaseerd op de 3000 jaar oude Chinese ‘Kamado’. Dit principe is verder verbeterd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Vanaf vandaag zijn we Gold Dealer geworden van de Green Egg. Dat betekend dat alle modellen in onze showroom op voorraad zijn. Meer informatie vind je hier.

 

13-05-2010 Schar is ondergewaardeerde vis

Al vaker heb ik het horen zeggen door klanten die in de visserij zitten. De schar is ondergewaardeerd. Zoals Wouter Klootwijk het al aangaf; "een schar is een schol zonder oranje vlekken". De Nederlandse netten zitten vol schar. 1000 kg schar op 10 kg schol. Het meeste wordt teruggezet. Waarom eten we dit dan niet? Het is toch echt een heerlijk visje. Lees hier het culinaire stukeje van Wouter Klootwijk over de schar en lees hier hoe je de schar rookt in de Camerons rookoven.

 

12-05-2010 Geplande demonstraties

Demonstatie Datum Waar   Logo
KipGrill + Bradley smoker 05 mei 2010 Nunspeet, rookoven.com    
KipGrill 07 mei 2010 Barneveld, Intratuin    
KipGrill 20 juni 2010 Barneveld, Intratuin    

12-05-2010 Complete voordeelpakketten

Voor de beginnende rokers hebben wij voordeelpakketten gemaakt. In deze pakketten hebben wij nuttige accessoires en toebehoren opgenomen. Klik hier voor de complete pakketten.

 

11-05-2010 Bijzondere dagen sluitingstijden

Datum Tijden
13-05-2010 hemelsvaartdag gesloten
23-05-2010 2e pinksterdag gesloten

11-05-2010 Vers gerookte makreel in 3 simpele stappen

Van Annette Bannenberg kregen wij de volgende foto`s. De makrelen hadden zij zelf gevangen in de Noordzee. Daarna gerookt in het tafelrookoventje.

Stap 1: vang de vis

 

Stap 2: doe ze in de rookoven

 

Stap 3: eet de vis op


10-05-2010 Vis fileren

Vis fileren wordt een stuk makkelijker met de juiste messen. Haring fileren doe je met een haringmesje, flinterdunne zalmfilet maak je met een tranceermes en moten maak je met een stevig zaagmes.

Het kleine panklaar mes wordt onder andere gebruikt om platvissen zoals schol, schar en kleine tong schoon te maken, maar is ook ideaal om de kleine rondvis dubbel te fileren zoals wijting.

Dan hebben we ook nog het harde fileermes (zie afbeelding bovenste 2 messen). Dit harde fileermes wordt gebruikt voor de vaak wat grotere en stevige vissen kabeljauw, zeebaars.

Het flexibele fileermes (zie afbeelding onderste 2 messen) wordt vooral gebruikt voor de wat kleinere vissen. Tevens wordt dit mes veel gebruikt bij het fileren van platvissen zoals tong en schol.

Klik hier voor het gehele assortiment met messen.

04-05-2010 Gewijzigde openingstijden

Datum Tijden
05-05-2010 bevrijdingsdag 10.00 - 14.00
13-05-2010 hemelsvaartdag gesloten
23-05-2010 2e pinksterdag gesloten

03-05-2010 KipGrill demonstratie Intratuin Barneveld

Aankomende zaterdag 07 mei 2010 zal de KipGrill gedemonstreerd worden bij Intratuin Barneveld. Ben je nieuwsgierig en wil je deze live zien draaien? Kom dan zaterdag langs. Uiteraard kun je dit bezoekje combineren met het bezichtigen van alle andere buitenleventrends van 2010. Kijk hier voor meer gegevens over Intratuin Barneveld.

Update: de demonstratie van de KipGrill was een succes, daarom wordt deze demonstratie herhaald op de zaterdag voor vaderdag 20 juni 2010 bij Intratuin Barneveld.

 

15-06-2010 Rookoven Profi 175 binnen

Hij is binnen, de Profi 175. Zo`n 25% kleiner als de Profi 220. Uitstekende professionele kwaliteit voor horeca en particulier. De rookoven is uitgevoerd met wieltjes die maar liefst een ton kunnen verdragen. De rookoven Profi 175 weegt +/- 80 kg. en is makkelijk te vervoeren.

Roosters in roestvrijstaal uitgevoerd
Net als in de Riva-serie zijn de roosters in roestvrijstaal uitgevoerd. Vaak worden in andere rookovens, die wij niet verkopen, roosters gebruikt van die van staal gemaakt zijn. Ze worden door de professionele roker als slecht ervaren. Je kunt ze moeilijk schoonmaken, staalwol blijft aan de braampjes hangen en roest.

Warmte-isolatie
De rookoven is aan de zijkanten dubbelwandig uitgevoerd voor een goed rookresultaat. De spijlen onderin de rookoven zijn 1 cm dik. De houdt de warmte ook weer enorm goed vast.

Hout- of gasgestookt
De rookoven kan op hout gestookt worden maar in combinatie met de bijgeleverde RVS rookmotbak kan er een gasbrander 4.2 kW onderin de stookruimte geplaatst worden. Het roken wordt dan een peuleschilletje. Ook het koudroken kan in deze bak. In combinatie met wat rookmot en een koudrookbrikketje kun je verschrikkelijk lekkere zalmzijdes en andere etenswaren koudroken.

Maten
De maten van de oven zijn: hoogte 175 x breedte 46 x diepte 47. Rooster breedte 37 x diepte 35. Lekbakken breedte 37 x diepte 35

 

14-06-2010 Vaderdagcadeau op tijd bestellen

Al wordt pa al genoeg verwend met al die WK 2010-(bier)wedstrijden... misschien heeft ie toch nog iets extra`s verdiend? Het cadeautje komt nog op tijd als je deze voor donderdag 12.00 uur besteld hebt. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid deze af te halen t/m zaterdagmiddag 14.00 uur.

09-06-2010 Foto`s rookdemonstratie binnenstad Utrecht

Afgelopen dinsdag hebben we in opdracht van Stichting Noordzee een rookdemonstratie gehouden in de binnenstad van Utrecht.

Uiteraard opgesteld met de rookoven.com bus.

Veel interesse met het Zeemanskoor op de achtergrond.

Hij rookte lekker door!

 

Onder de promotie-artikelen en diverse boekjes, kruiden en pekels.

07-06-2010 Nieuw binnen, de Riva XL.

Vandaag binnengekregen. De rookoven Riva XL. Deze populaire Riva heeft een grotere broer gekregen en is 25% groter. Ook weer geheel roestvrijstaal. Maten 102 x 46.5 x 38 cm. Prijs € 348,00 voor een pracht staaltje werk. Wordt alleen geleverd op een palletje van 80 * 60. Verzendkosten € 30,00 euro.

 

 

03-06-2010 Veluweland: Prima rookovens!

 

02-06-2010 De Telegraaf over de Rookoven Riva RVS

 

01-06-2010 Rookdemonstratie binnenstad Utrecht

Dinsdag 08 juni zal rookoven.com een rookdemonstratie geven op de Vredeburg in Utrecht. Compleet met The Original T2 Smokersbus trekken wij naar het midden van het land. We zullen hier wat makreeltjes roken en natuurlijk is er de gelegenheid deze te proeven. Deze demonstratie is van 15.30 - 17.30. Meer informatie volgt.

 

 
 

24-07-2010 Demo Camping "De Tol" op de Veluwe.

Wij danken de Camping "de tol" voor de mogelijkheid een demo te geven op het terein. De Tol is een gezellige gezinscamping temidden van de uitgestrekte Veluwse bossen en heide, waar vele prachtige wandel- en fietsroutes aangegeven staan die je naar zandverstuivingen, venneplassen en wildreservaten brengen.

Fresh beer!

22-07-2010 Tip van de dag: gebruik een ventilator

Ik zag de reactie van Herman (Moderator rookforum) vandaag pas maar vond hem wel heel origineel en praktisch. Heb je wel eens problemen met het bijvoeden van je rookvuurtje? Herman heeft de oplossing. Gebruik een ventilator om de zuurstof en zodoende je vuurtje op de stoken. Lees hier de reactie.

21-07-2010 Zomaar een foto van een relatie

 

21-07-2010 nieuwe dealers in Groningen en Noord-Brabant

Vanaf vandaag kun je ook je rookoventje, accessoires & toebehoren afhalen in Westerwolde en Vlijmen. Kijk onder wederverkopers voor verkooppunten in jouw regio.

12-07-2010 Spandoek noodgedwongen weg

Helaas, gemeente Putten heeft ons een dwangsom van € 5000,00 opgelegd als wij het spandoek aan de A28 niet weghaalden. Vele hobbyisten hebben via deze (snel)weg inspiratie op weten te zoeken en de website gemaakt zoals deze nu is. Maarja, mocht u nog ergens een plekje hebben voor het 8.20 bij 1.50 meter zeil dan houden wij ons aanbevolen.

11-07-2010 Zomermarkt Nunspeet

In Nunspeet worden er weer acht zomermarkten georganiseerd en daar zijn wij ook bij. Hier wordt onder andere de KipGrill gedemonstreerd. Kom dus eens langs voor wat extra informatie. We staan tegenover de ING-bank / Jan Mannenmode.

De KipGrill werd aandachtig bestudeert door voorbijgangers.

En draaide een lekker kippetje gaar met spaanse kruiden.

06-07-2010 Gratis KipGrill bij aanschaf Profi 175

25-08-2010 Riva in de smaak bij "De Nederlandse Jager"

Nr. 16 - 19 augustus 2010 van het tijdschrift van de KNJV test de rookoven Riva-R.

Jaap Vissering, outdoor journalist, is tevreden met zijn Riva-rookkast. Hij bereide wilde eendenborst met venkel, groene asperges en walnoten. Met succes!

 

24-08-2010 rookoven.com demonstratie "Dag van het platte land"

Een zeer gezellige en sfeervolle evenement met als thema dit jaar "Lekker van eigen land".

Aan deze open dag worden in totaal door 220 vestigingen van de Boerenbond en Welkoop deelgenomen. Het is voor de tweede keer dat de dag wordt gehouden. Vorig jaar stond Putten landelijk in de schijnwerpers.

Dit jaar is het thema `Beleef het weer`. Gerrit Hiemstra, weerpresentator bij het NOS journaal en directeur/eigenaar van Weeronline geeft `s middags workshops over het `Weer in de praktijk.` Omwonende boeren en tuinders vertellen in de Welkoop-winkel aan de Krommekamp over de invloed van het weer op hun bedrijven en manier van wonen.

Meer informatie vindt je in dit stuk van "De Stentor".

18-08-2010 boekjes "rook jij rook ik"

Nog steeds zijn de boekjes rook jij rook ik niet leverbaar. Hou rekening met een levertijd van een paar weken. Het boekje is in herdruk en er worden recepten e.d. dingen aan toegevoegd. We vragen nog even geduld. Meer informatie kun je verkrijgen via Publishing House welke de leverancier is.

06-08-2010 koudrookfunctie op de rookoven Profi 220

Nieuw op de rookoven Profi 220. De koudrookfunctie. Alle nu uitgeleverde rookoven Profi`s worden standaard uitgeleverd met een koudrookfunctie. Dit is een klep aan de zijkant van de rookoven. Hieraan kan een koudrookunit aangesloten worden door eenvoudig de pijp erdoorheen te steken.

Koudroken wordt voornamelijk gedaan in combinatie met het roken van worst, eendenborst, makreel en zalm. Uiteraard zijn er nog veel meer delicatesses om koud te roken.

 

01-08-2010 Ciabatta uit de Pizzaoven

Ciabatta (Italiaans: slof of pantoffel) is een Italiaanse broodsoort. Het is een luchtig en plat brood, met een knapperige korst.

De Ciabatta komt oorspronkelijk uit de streek rond Como. Het werd gemaakt van restdeeg, dat met water weer soepel werd gemaakt. Daarna werd het in lange repen op de ovenbodem gebakken. De grootte bedraagt ongeveer 10 bij 35 centimeter.

Tegenwoordig zijn er ook mini-ciabatta`s te verkrijgen van ongeveer 10 x 10 centimeter en 5 x 10 centimeter, zowel kant en klaar als voorgebakken. Deze laatste moet men zelf nog een 10-12 minuten in een heteoven afbakken. Mijn gebruikte ciabatta heb ik niet zelf gekneed maar komt bij de appie vandaan.

Snij een ciabattabroodje doormidden, doe de koelkast open en beleg het broodje met alles wat je lekker lijkt.

Stook de pizzaoven op tot ongeveer 200 graden.

Bak de ciabatta ongeveer 8-10 minuten.

Ik denk dat dit beter is dan een bord brinta?

Serveer met wat rucola, glas vers geknepen sinaasappels, tomaat en een paar goede druppels olijfolie. In mijn geval gebruik ik "Olio extra vergine di Oliva" koud geperst. Meegenomen van een olijverie uit Lasize - Italy. Om precies te zijn Frantoio veronesi.

Buon appetito!

 

01-08-2010 Troutfish Competition 2010

Forellenkwekerij "De Haere", daar zit vis! Rookoven.com en partners ;) hebben een middagje gebruik gemaakt van vijver 3. En met resultaat. Maar liefst 45 exemplaren werden er aan de haak geslagen.

Ingooien maar.

Hier moet je niet te ver naar voren bukken. Het rooster zit namelijk los. Natte broek en de rookoven.com klompen vol met water was het resultaat.

17.00 uur. Tijd om de vangst te verzamelen. Maar liefst 45 exemplaren. De winnaars waren Wilfred 13 x forel, Robin de B. 13 x forel, Romco 8 x forel.

Terug naar huis...

Ja, dat moet ook gebeuren. Schoonmaken van de forellen. Maar het zal beloont worden!

De vissen zijn nog voorlopig nog niet klaar. Dus neem maar een stokbroodje. Eerst schoonmaken, pekelen, drogen en dan de rookkast is voor 1,5 uur. Mr. Gray (kater) kan niet wachten.

De Profi 220 mocht zijn werk weer doen. Ruimte genoeg voor de 45 exemplaren.

Well done, forel gerookt en opgegeten door 20 hongerige wolven!

 

20-09-2010 Week van de Smaak

Deze week is de Week van de Smaak door heel Nederland. Voor meer informatie, zie de website www.weekvandesmaak.nl. Hierin worden deelnemers gevraagd hun producten te demonstreren op diverse locaties in heel Nederland. Voor de provincie Groningen doet de dealer van de regio Groningen mee onder de naam `Boerderij Woldsheerd` (zie www.woldsheerd.nl). Zij geven in het weekend van 18 & 19 september en 25 & 26 september een kook-demo met de Hongaarse goulash-set (zie Gadgets, links in het menu) waarin zij een pompoengoulash met lamsbout, tijm, basilicum, paprika, tomaat ,knoflook en lindehoning/mosterd mix gaan bereiden. Tevens worden er Westerwoldse pompoenpannekoeken gebakken, alsmede een Westerwoldse weide hoen gegrild op onze Kipgrill. Ook worden er op donder