• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Blog 2013

Geachte heer/mevrouw,

Zoals u zal weten is slow cooking de trend van 2013. Mensen besteden steeds meer aandacht aan culinaire hoogstandjes in eigen keuken. Het roken van vlees en vis is behoord daar ook bij. Helaas weten veel mensen niet hoe er gerookt moet worden. Daarom heeft hebben wij een brede en informatieve website opgezet. Deze site geeft veel tips & tools, instructiefilmpjes, recepten, uitleg hoe je zelf een rookoven kunt maken en de mogelijkheid om er een rookoven te kopen.

Wij hebben naast deze informatie op dit moment een assortiment met meer dan 75 verschillende rookovens en 1001 accessoires en toebehoren aan. Mocht u voor een televisieprogramma of fotoreportage een rookoven willen publiceren dan kunnen wij deze eventueel in bruikleen stellen.

Onderstaande persbericht is vrij te kopieren. Voor extra informatie of beeldmateriaal in hoge resolutie kunt u contact opnemen via 0341-266885. Wouter Klootwijk, De Stentor, NRC-Handelsblad, Het Parool en anderen gingen u voor.

=====================================================================

Rookoven.com in het AD!

Het roken van een stukje vlees of vis gebeurt steeds vaker, en ook desserts kunnen gerookt worden. Chef-kok Hidde de Brabander legt uit hoe je een chocoladecake de ultieme rooksmaak geeft. 

Het roken van eten komt nog uit de Steentijd, weet chef-kok Hidde de Brabander. In die tijd - zo'n tienduizend jaar geleden - waren er vooral rondtrekkende volkeren. ,,Ze zochten onderweg naar eten, zoals vlees, bessen of noten”, aldus De Brabander. ,,Na de ontdekking van het vuur bedachten ze manieren om het eten langer te bewaren. Dus bouwden ze een speciale rookoven, waarin het hout werd aangestoken en het voedsel erboven kon hangen om te roken.’’

Na de steentijd is het roken van eten nog steeds gebruikelijk. Het lijkt er zelfs op dat het steeds populairder wordt. ,,Wij zien dat mensen steeds vaker naar buiten gaan om te barbecueën. Er komen steeds meer winkels bij die rook- en barbecue-apparatuur verkopen, zegt Gerwin van Haaften, inkoper bij Rookoven.com. ,,Kleine rookoventjes zijn ook in trek. Die kun je gewoon binnen gebruiken.’’

,,Voor het roken van eten heb je houtskoolsnippers nodig, om die typische rooksmaak aan gerechten te geven’’, aldus van Haaften. ,,Die snippers kunnen bijvoorbeeld op basis van kersen, appel, beuk of populier zijn. Dat proef je ook terug in het gerecht. Appel of kers zorgt voor een zoetige smaak. Desserts kunnen ook prima gerookt worden.’’

,,Met desserts en taarten ben je soms op zoek naar een beetje contrast tussen het fruitige, het frisse, maar ook het zoutige’’, zegt de Brabander. ,,Juist bij een dessert kun je daarom prima gebruikmaken van de rooktechniek.’’

Gerookte chocoladecake met kersengelei en djeroek poeroet cremeux 

Voor zijn recept van de chocoladecake maakt De Brabander gebruik van een dichte barbecue. Hieronder volgt welke ingrediënten hij gebruikt voor zijn gerookte chocoladecake met kersengelei en djeroek poeroet cremeux. 

Ingrediënten (voor 21 porties): 
Chocoladecake
- 150 g boter
- 400 g pure chocolade
- 440 g ei
- 540 g suiker
- 250 g bloem
- 14 g bakpoeder

Djeroekcremeux
- 500 g djeroekanglaise
- 260 g pure chocolade

Djeroek-anglaise
- 40 g djeroek-poeroetblaadjes (Indisch limoenblad)
- 200 ml slagroom
- 200 ml volle melk
- 40 g suiker
- 80 g eidooier

Chocoladelaag
- 200 g amandelen met vlies
- 500 g pure chocolade

Kersengelei
- 250 g kersenpuree
- 275 g suiker
- 30 g glucose
- 7 g gele pectine
- 5 g citroenzuur

Benodigdheden: 
Boter om in te vetten
- Barbeque
- Kersenrookhout
- 3 cakevormen van 25 cm
- Diepe plaat van 20 x 20 cm

Met dank aan: het Algemeen Dagblad!

 

Roken weer terug van weggeweest!
VELUWE - NUNSPEET - Slow cooking is de trend van 2013. Mensen besteden steeds meer aandacht aan culinaire hoogstandjes in eigen keuken. Het roken van vlees en vis is behoord daar ook bij. Helaas weten veel mensen niet hoe er gerookt moet worden. Daarom heeft Rookovens-online.nl een brede en informatieve website opgezet. 

Vroeger werd vlees en vis veelal gerookt om het langer houdbaar te houden. Het hoeft immers gerookt niet direct genuttigd te worden. Naast vis en vlees kunnen ook groente, kaas, noten en schaaldieren uitstekend gerookt worden. Het is niet moeilijk om te roken; iedereen kan het. Op de website staan naast de vijftig modellen die aangeboden worden, ook tips en trucs voor het zelf maken van een rookoven.Via een uitgebreide werkbeschrijving wordt men stap voor stap aan de hand meegenomen en blijkt het vervaardigen van een rookoven geen heel ingewikkelde klus.

Onderdelen en accessoires zijn tevens via de website rookovens-online.nl te bestellen. Daarnaast staan er veel rookrecepten op de website en kan via een demofilmpjes worden gevolgd hoe het roken van vis precies in zijn werk gaat.

Een groot voordeel van het zelf roken van bijvoorbeeld paling zijn de kosten. “Zo kost een pond rookpaling in verhouding veel minder dan een pond gerookte paling. Rookpaling kost namelijk zo`n 10 tot 12 euro, terwijl gerookte paling al gauw het dubbele kost". De verkoop van de rookovens vindt plaats aan particulieren, restaurants, verenigingen en verhuurbedrijven. Sinds kort is het assortiment uitgebreid met steenovens. Zo kan men thuis ook een pizza, ovenschotel, brood op authentieke 
wijze bereiden.


Via het telefoonnummer 0341-266885 kan men meer informatie krijgen over de rookovens en steenovens. 
Het gedreven team kan u goed adviseren ten aanzien van de verschillende modellen en het gebruik van het product.

Roken is gezond

Zijn liefde voor het roken van voedsel dateert uit zijn tijd bij de scouting. “Het ‘fikkie stoken’ zat er al vroeg in bij me. Eten bereiden op houtvuur, buiten koken. Geweldig vond ik het. De combinatie van spelen met vuur en lekker eten trekt me nog steeds. Samen met vrienden buiten in de open lucht, biertje erbij, goed eten. Heerlijk toch?”

Er zijn maar weinig mensen die zóveel weten over het roken van voedsel als Jan-Reimer Westerhuis. De 38-jarige eigenaar van Rookoven.com aan de Marconiweg 29 in Nunspeet praat gedreven over brokken en snippers hout, die meestal afkomstig zijn van beuken of eiken of fruitbomen. “Maar je kunt ook roken met houtskool van speciale wijnranken uit Zuid-Frankrijk en van whiskytonnen. Of zo’n wijnrank echt verschil maakt? Dat wil je niet weten! Gooi maar eens een wijnrank op je barbecue en je krijgt een compleet andere smaak aan je eten.”

Dan wijst hij op zakken met sinaasappelhout en kokosbriketten. “Over de hele wereld halen we houtskool weg. Het is een sport om hout op de kop te tikken dat net weer tot een ander aroma leidt. Ja, je mag me gerust een rookfreak noemen. Als je iets doet wat je leuk vindt, kun je 100 uur per week werken, maar je doe het ook met enthousiasme en dat breng je over”, aldus de Nunspeter.

Dieet

In de winkel en op de website van het bedrijf is van alles te vinden over rookovens, rookkasten én over het roken van voedsel. “Roken van bijvoorbeeld vlees of vis is een leuke, dagvullende bezigheid. Overdag vissen of je stukje vlees bij die ene specialistische slager halen, voorbereiden en dan roken met je vrienden of familie. Of gewoon gezellig met z’n allen onder het genot van een biertje of glas wijn”, aldus Jan-Reimer, die uitlegt dat er van alles gerookt kan worden: naast vlees en vis ook schaaldieren, groenten, noten, paddestoelen en allerlei kazen. “Roken is ook nog eens gezond en past in een vetarm dieet. Er wordt namelijk geen vet of olie gebruikt om in te bakken. Wanneer je geen gebruik maakt van pekel of zout past het ook in een natriumvrij (zoutloos) dieet. Heb je toch een lekkere smaak door het rookaroma. En het leuke is... iedereen kan roken.”

Jan-Reimer is een echte handelaar, die jarenlang met allerlei producten op markten en braderieën stond. Ook werkte hij bij een softwarebedrijf, nadat hij in het leger een computeropleiding had gedaan. “Al snel dacht ik: ‘dit kan ik ook zelf’. Daarom begon ik het bedrijf Computerservice Nunspeet. Dat doe ik nog steeds. Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met een rooktonnetje en ging experimenteren met stukjes vlees, spek en paling. Die eerste palingen waren net tentharingen, zo droog”, vertelt hij lachend. Na veel oefenen kreeg Jan-Reimer het roken toch onder de knie en in 2007 schafte hij een aantal rookovens aan. “Deze verkocht ik al snel. Het roken van voedsel bleek populair, dus ben ik dit naast mijn andere baan gaan doen. Inmiddels laat ik de rookovens in het buitenland produceren.”

Computerservice Nunspeet bestaat zoals gezegd nog steeds en is eveneens gevestigd aan de Marconiweg. Het bedrijf verricht reparaties aan computers en levert soft- en hardware. Belangstellenden kunnen niet alleen nieuwe, maar ook gebruikte computers – met garantie - aanschaffen. “Dat laatste gebeurt steeds meer. Mensen letten op de kosten en zijn nu misschien eerder geneigd een gebruikte computer aan te schaffen.”

Workaholic

Terug naar Rookoven.com. Juli vorig jaar trok Jan-Reimer in het pand aan de Marconiweg. Het is een riante ruimte met 570 vierkante meter winkeloppervlak. En dat is maar liefst bijna tien keer zo groot als de vorige locatie. “Mijn ambities? Ik hoef geen multinational te worden. Ik wil graag werken zoals ik nu doe. Dit geeft zóveel voldoening. Tot voor kort zaten we twee straten verderop. Ik hoefde niet beslist weg, maar dit pand kwam vrij en biedt een mooie kans om onze plannen te verwezenlijken. Zo willen we meer workshops gaan verzorgen. Daarvoor hebben we een speciale zitruimte gemaakt naast het pand, met onder meer een pizza-oven en een Afrikaanse braai”, aldus Jan-Reimer, die het succes van zijn formule wijdt aan de combinatie van winkel en website. “Op de website kunnen mensen zich al oriënteren en desgewenst ook alvast bestellen als ze dat willen. De winkel heeft een andere functie. Mensen kunnen hier het roken van voedsel proeven, ruiken, voelen, beleven. We proberen een leuke sfeer te scheppen, goede informatie te geven ook.”

Rookoven.com biedt, naast meer dan 75 rookovens en -kasten, een breed pakket cooking products, waaronder kipgrills, fileermessen, goulashpannen, barbecues, kachels en ga zo maar door. Ruim duizend accessoires en toebehoren zijn uit voorraad leverbaar. “De rookovens en rookkasten zijn geschikt voor particulieren, maar ook voor restaurants, jachtverenigingen en forelkwekerijen. We leveren bovendien aan bedrijven die barbecues en andere feesten organiseren, aan vissersboten, markten, braderieën en zo kan ik nog wel even doorgaan. De prijs is gunstig, want men koopt bij ons rechtstreeks van de importeur.”

“Ik een workaholic? Ja, zo mag je me wel noemen”, erkent hij met een brede grijns. “Zelfs als ik vrij ben, ben ik altijd aan het kijken naar en denken over nieuwe mogelijkheden. Als ik op vakantie een voor mij onbekende houtsoort of een vreemd product zie, dan wil ik daar alles van weten. We werken zes dagen in de week. Ik leef echt naar de zaterdag toe. Dan houden we rookdemo’s en trekken we alles uit de kast om het onze klanten en bezoekers naar de zin te maken. Hoezeer ik ook van het werk hou, de rust van de zondag vind ik ook heerlijk. Toch begin ik op maandag zelden of nooit met tegenzin aan een nieuwe werkweek.”

 

Jan-Reimer voelt zich nauw verbonden met Nunspeet. “Hier ben ik thuis. De bossen, de natuur, de dorpssfeer; ik zou me geen betere plek kunnen wensen. Ik ben hier opgegroeid. Met de zandverstuiving, de scouting en natuurlijk het Veluwemeer. Daar ben ik minimaal één keer per week te vinden, zomer en winter. Even lekker uitwaaien.”

www.rookoven.com

Tekst: Ton Brands

KADERTEKST

Wat is een rookoven?

Roken van voedsel is een methode die al heel lang bestaat om voedsel langer te bewaren. Het principe van een rookoven is dat houtmot (houtsnippers) in de oven gaat smeulen. Dit gebeurt als er weinig zuurstof aanwezig is. Er ontstaat rookontwikkeling, deze rook zorgt voor conservering en een specifieke smaak van zalm, paling, makreel, eendenborst, duif, wildzwijn, fazant, groente, kaas, noten, et cetera. Er zijn twee manieren om te roken, de koude methode (10 à 30 graden Celsius) waarbij de gerechten eerst worden gepekeld, en de warme methode (40 à 85 graden).

 

08-03-2013 Als de rook om je hoofd is verdwenen!

 

08-03-2013 Recensie van de Rookoven Riva Black Edition

Gevonden op het internet een recensie over de Riva Black Edition.

 

30-03-2013 Vrolijk pasen allemaal, wij nog 1 dagje knallen op Smokey Easter

 

Rookoven.com importeur Maison Fransois

Vanaf volgende week levert rookoven.com het assortiment van Maison Fransois. Een nieuwe manier van roken en barbeceuen doordat dit met authentieke Zuidfranse wijngaardstokken gebeurd. Meer informatie vind je hier.


26-03-2013 Aankomende zaterdag rookdemo!

Aankomende zaterdag 30 maart organiseren we een rookdemo van ganzenborst, zalm en overheerlijke kiprollades. Je bent welkom van tien tot drie uur! Wil je je eigen rookkast meenemen? Leuk! Jij komt toch ook?

26-03-2013 2e paasdag zijn wij gesloten

Op tweede paasdag zijn wij gesloten.

27-04-2013 Test met geroosterd sinaasappelhout

Vandaag testen we het geroosterde sinaasappelhout op de ganzenborst. Nog een paar uurtjes en dan weten we meer!

24-04-2013 Nieuw boek over pekelen & roken

Met het nieuwe boek, "Roken, drogen en pekelen" leer je hoe je van verse producten zoals vlees, vis, zeevruchten en eieren heerlijke traktaties maakt. Met behulp van de eenvoudige instructies kunt u zelf gaan pekelen, zouten, drogen en roken.

-               Nieuwe reeks praktische boekjes voor zelf maken

 

-               Aanstekelijk geschreven en duidelijk uitgelegd

-               Met volop inspiratie, instructies én recepten

-               Van de hand van inspirerend duo vader en zoon Strawbridge, bekend van tv

Dick & James Strawbridge zijn experts op het gebied van het goede leven en dat is het leven dat ze leiden op Newhouse Farm, hun boerderij in Cornwall in Zuidwest-Engeland. Op slechts 1,5 hectare midden in het dorp produceren ze een overvloed aan heerlijkheden: vers fruit en verse groente, sap, gegiste dranken en inmaak. Ze houden varkens voor de ham, worst, salami en het spek; een gemengde vogelpopulatie levert zowel eieren als vlees, terwijl de bijen voor de honing zorgen. Hun levensstijl is het gevolg van hun wens om elke dag lekker te eten.

22-04-2013 Rookoven.com steunt het KWF

Afgelopen vrijdag en zaterdag 3700 euro's opgehaald met rookoven.com, de zwaan trading, het rokertje, cheap fitness, voor kanjers voor giraf KWF, Alpe d'HuZes. Hoera!!!

 

22-04-2013 Rookdemo weer succes!

Afgelopen zaterdag hebben we weer een succesvolle rookdemo gehouden. Mosselen, kipgrollades, paling en gebakken aardappeltjes gingen er goed in.

 

19-04-2013 morgen, zaterdag 20-04 weer grote rookdemonstratie

Zaterdag vanaf een uur of tien ben je weer welkom op de rookdemonstratie die wij geven aan de Marconiweg 29. We gaan weer ontzettend lekkere gerookte kiprollades maken. Je bent welkom! 

 

17-04-2013 Rookoven.com in Fire & Food april 2013 editie

Zo, daar zijn we weer!!! Reportage in Fire & Food. Lekker dagje vissen en dan roken! Vier pagina's smulplezier :) Hier te bestellen.

 

11-04-2013 Impressie rook- en outdoorcentrum Rookoven.com in Nunspeet, Veluwe

10-04-2013 Rookoven Cannobio bij Campinglive

Afgelopen zaterdag presenteerde RTL4 weer een nieuwe campinglive. Tijdens hun bezoek aan Berner Oberland. Berner Oberland heeft alles wat je je van Zwitserland voorstelt; bergen met besneeuwde toppen, frisgroene weiden, bossen, blauwe meren, leuke dorpjes en kabelbanen naar prachtige uitzichtpunten. En vanuit de regio kun je ook makkelijk dagtochten maken naar andere gebieden zoals Wallis en steden als Bern, Luzern en Zürich. 

Er werd ondertussen ook een forellenkwekerij bezocht die in het prachtige blauwe water op mogen groeien. Een superverse forel werd gevangen en gerookt in de rookoven Cannobio. Prachtig!!! En heb zelf al weer zin in de vakantieperiode!

31-05-2013 Black Ranche houtskool, nu in 3 kg verpakking

 

Argentijnse houtskool van superkwaliteit! Probeer en geniet van een overheerlijk grillplezier met een totaal nieuwe smaak. 

28-05-2013 Reactie workshop roken afgelopen zaterdag

Heren, goede middag, 

Bedankt voor de service:

Afgelopen zaterdag 25/5 was een zeer geslaagde ochtend/middag roken.

Goede en rustige uitleg van de aanwezige kok, veel van geleerd.

Zal zeker reclame voor jullie maken

Veel succes verder en 

Een prettige dag 

Vriendelijke groeten

Jan van der Woord

27-05-2013 Palingrookwedstrijd Den Bosch 09 juni

 

 

17-05-2013 Na het roken even afspoelen!

 

13-05-2013 20% kortingpagina weer geupdate!

Extra korting? Die krijg je hier.

11-05-2013 Verwen je mams....

 

Hemelvaartsdag gesloten vanwege de Classic-race in de straat

 

06-05-2013 Nieuw rookboek groot succes!

Het nieuwste boek roken, drogen en pekelen is nu al meer dan 30 keer over de toonbank gegaan! Geweldig, een echte must have voor de roker.

 

04-05-2013 Café de Stoof rookdemonstratie!

Hij gaat lekker bij Café de Stoof, vandaag 04 mei van 10.00 tot 18.00 ben je welkom!

 

03-05-2013 Aantrekkelijk aanbod van de Locarno!

 

03-05-2013 NIEUW! de 20% kortingshoek

Op alle artikelen die vermeldt staan in deze kortingshoek krijg je 20% korting. En die wordt regelmatig geupdated. Mis deze dus niet!

03-05-2013 Morgen, 04 mei, demonstratie bij Café de Stoof!

 

26-06-2013 Nieuwe Fire & Food is uit!

Het vakblad voor de griller en barbecuer is weer uit! Bestellen kan hier.

 

Nieuw in ons assortiment, Whisky mot, snips, chunks

Van het merk Smokewood, bekend van tv `keuringsdienst van waarde` 

 

Nieuw in ons assortiment, "vuurkruiden Maison Francois"

Deze verfijnde kruidencombinatie werd met de grootste zorg exclusief samengesteld voor Maison Francois door Vincent Tibau. De kruiden bezorgen uw voedingswaren authentieke en smaakvolle aroma`s. Elk kruid bevat 8 á 9 vers gedroogde ingrediënten uit het Zuiden van Frankrijk. De basis voor de kruiden zijn zeer fijne takjes wijnhout. Meer informatie.

Vuurkruiden - Schaal & Schelpdieren

22-06-2013 Workshop Rookoven.com / Romcook.nl

Wat een regenachtige dag zou worden is toch een prachtige (bijna) droge rookdag geworden! Een zeer geslaagde workshop is weer gehouden in combinatie met Romcook.nl. Uitgerust met eigen meegenomen rooktonnen en zelfs een arsenaal met tongetjes, buikspek en worst om te roken werden vele methodes en "geheimen" doorgesproken. Bedankt allemaal!!!! 

 

17-06-2013 Verslag van de Jachtmanifestatie 2013

De mensen van de website wesmokeit.nl hebben weer een verslag achtergelaten op de website. Klik hier.

 

12-06-2013 Koken op HOUT?

Met deze cedarwood ovenplank, kun je je gerecht verfijnen van smaak. Rooster je gerecht in je oven, rookoven of bbq. De presentatie is schitterend, dien je gerecht direct uit de oven op aan de tafel. Na een eenvoudige voorbereiding, bereid je een gezonde, lekkere maaltijd.

 

Eeuwenlang hebben Indianen CedarWood planken gebruikt om vis, gevogelte en wild te bereiden.

Wereldwijd weken chef-koks met de CedarWood Ovenplanken, vanwege de unieke, rijke en natuurlijke CedarWoodSmaak, die deze methode met zich meebrengt. In twee maten verkrijgbaar.

Meer informatie vind je hier!

 

 

10-06-2013 We Smoke it.nl

Leuk! Weer informatieve site met weetjes, ervaringen en tips over roken! We smoke it.

10-06-2013 Palingrookwedstrijd Breda 2013

10-06-2013 NK Ganzenborst roken 2013 KNJV

 

 

 

 

06-06-2013 Zondag Palingrookwedstrijd in Breda

En ook wij doen mee en kun je trouwens ook onze nieuwe Stockyard sauzen proeven! Kom je ook?

 

06-06-2013 NK Ganzenborst Roken 2013 

En wij doen mee! Daarnaast organiseert de KNJV op 8 juni voor de tweede keer het Nederlands Kampioenschap Ganzenborst Roken. Dit evenement is bedoeld om de consumptie van ganzenvlees onder de aandacht te brengen van de Nederlandse consument. Ruim 20 deelnemers hebben zich aangemeld, dus het belooft weer een levendige dag te worden met een competitief tintje. Uiteraard ben je van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de rooktonnen die op de weide schuin tegenover de KNJV-tent zullen worden opgesteld. Je mag de deelnemers natuurlijk uitvoerig bevragen over hun manier van roken en de benodigdheden. Wanneer je ook graag een ganzenborst wilt proeven, kan dit in de stand van de KNJV.

De driekoppige jury van het NK bestaat dit jaar uit Theus de Kok (juryvoorzitter), SVH Meesterkok Hotel Gastronomique De Echoput; Menno Steketee, culinair journalist NRC Handelsblad; en Herman ter Weele, wildslager te Oene. Onze sponsors, die hebben geholpen de prijzenpot te vullen, zijn: Hemker & Bekking, Jachthuis Leimuiden, JVS Outdoor, de Nederlandse Bond van Schietbaanhouders, Rookovens.com, Hotel Gastronomique De Echoput en Slagerij Ter Weele.

Dus bezoek de Nederlandse Jacht Manifestatie op 7, 8 en 9 juni, en breng een bezoek aan de tent van de KNJV. Je bent van harte welkom!

 

06-06-2013 American sauces uit Kansas City

Wens is uitgekomen, de American sauces uit Kansas City nu verkrijgbaar in Nunspeet! Bij ons in de winkel! Bedankt Ronald!

29-07-2013 Weer een tevreden klant!

Tuurlijk hebben wij ook wel eens iets wat fout gaat. Maar fouten zijn er om te leren. En mocht er wat fout gaan dan stellen we steeds ons de vraag of dit verbeterd kan worden. Laat ons gerust weten als er je dingen anders zou willen zien. [email protected]

Afzender Bijlsma - [email protected]
Verzonden 28-07-2013 - 08:37:52 - meld misbruik
Bericht Gister bij Rookoven.com een nieuwe rookkast gekocht, ik kan niet anders zeggen dat de service en kunde zo ook de klant vriendelijkheid erg hoog in het vaandel staan bij jullie!!! we moesten uit Drachten Friesland, komen en konden er niet op tijd zijn voor sluiting tijd, nou de verkoper zei geen probleem ik wacht wel op jullie. Kijk dat noem ik nog echte ouderwetse service naar de klant toe, kunnen menig bedrijf een puntje aan zuigen. ga zo door in 1 woord perfect!!! groeten uit Friesland :)

19-07-2013 Palingrookwedstrijd Huizen 14-09-2013

 

Op zaterdag 14 september 2013 wordt er zoals ieder jaar een palingrookwedstrijd gehouden om de titel van kampioen van Midden Nederland. De gerookte paling wordt rond 3 uur ‘s middags ingeleverd en vervolgens door een deskundige jury gekeurd. Rond 5 uur vindt de prijsuitreiking plaats in ‘t Wapen van Huizen. Voor meer informatie:

Oranjecafé ’t Wapen van Huizen
Naarderstraat 2
1271 CE Huizen
Tel. 035-5254789
Mob. 06-22494302

De nieuwe 1,5 ltr verpakkingen!

 

 

Nieuw! Pekelkruiden voor wild, zalm, forel enzovoort

Prachtige uitgebalanceerde pekelkruiden met uitleg. Zo kan iedereen in een handomdraai zijn/haar vis of vlees pekelen. 

 

Zelf bier brouwen en wijn maken! Da's ook fun!

Moeilijk? Helemaalllll niet! Tonnetje vullen met water, blik extract erin en wachten maar.

Wil je wat meer uitdaging? Dat kan ook. Klik hier voor meer informatie en een demofilmpje.

 

Zalm roken op eiken planken boven een vuurtje!

Het duurt nog even maar zo doen ze het op de kerstmarkt in Dld. Ik zeg geweldiggggggg :)

 

11-07-2013 Smoke Chipotle Sauce recept uit de US

Dit recept kregen we door uit de States. 

The chilies are now ripening so you can make your own Smoked Raspberry Chipotle Sauce in the Smoker following these easy steps. You will need:

 • 4 large jalapeno peppers
 • 2 tablespoons coconut oil
 • 2 cloves garlic - minced
 • 1 lb. fresh raspberries
 • ½ cup apple cider vinegar
 • ¼ cup brown sugar
 • ½ cup white sugar
 • Pinch of salt

Use 4 large jalapeno peppers, cut in half and remove the seeds. Set up the smoker with 1 tablespoon of Maple or Apple wood chips, place the drip tray on top of the wood chips, and the rack in the drip tray. Put the Jalapeno pieces on the rack, Place smoker on a medium heat on the stovetop and smoke for about 10 minutes Turn off the heat and allow to cool with the lid closed. When cool, finely chop up the peppers. Heat 2 tablespoons of coconut oil in a saucepan, add the peppers and cook for about 5 minutes. Add 2 minced cloves of garlic, and 1 lb of fresh raspberries. Allow to cook for about 4minutes. Add ½ cup Apple Cider Vinegar, ¼ cup brown sugar, and ½ cup white sugar and a pinch of salt. Allow to slowly boil for about 20 to 25 minutes until it thickens. Remove from heat and allow to cool. Use over any meat or vegetables, warm or chilled. Really delicious when served chilled over cream cheese on a cracker!

We hope you enjoy!

Anne & Chris Malone from Colorado Springs

 

11-07-2013 Pangafilet roken? Recept van Jan Vreeburg

Vanmiddag kregen we bezoek van Jan Vreeburg en kwam met het volgende recept: 

Pekelbadje voor Pangafilet:

Ca 100 gram zout en ca 40 gram bruine suiker oplossen in water.

Aanvullen tot ca een liter.

Vervolgens 2 eetlepels citroensap en een gesnipperde/geringde ui erbij.

Niet langer dan 15 minuten laten pekelen.

Vis afspoelen en roken maar.

09-07-2013 Nieuw boek binnen, o.a. je eigen rookkast maken

Nieuw binnen! Het boek over het overleven op je eigen km. Incl. het bouwen van je eigen Rookoven en koudroker.

Erg interessant boek voor de doe het zelver en de duurzame bewuste mens.

Interessante onderwerpen vind ik:

 • zelf voedsel roken
 • zelf bier brouwen
 • wijn maken
 • kippen houden
 • paddenstoelen kweken
 • zelf kaas maken
 • fruit, kruiden en groenten drogen
 • brood bakken
 • ecologische keukens en nog veeeeeel meer.

 

 

05-07-2013 Kipgrill en Shoarmagrill als supergadget

Wat is er nou zo bijzonder aan die KipGrill dan? 
Nou, je hoeft de kip niet handmatig rond te draaien. Dit gebeurd namelijk door de energie die vrij komt bij het ontbranden van de kolen.

Hoe werkt dat dan? 
Hete lucht stijgt op, komt in aanraking met het rotorblad en de pen draait daarom om zijn as waar het kippetje aan hangt. Simpel toch. 

Meer informatie en demo's hier.

 

 

04-07-2013 De beste cleaningborstel ever!

Vind ik tenminste. Makkelijk aan beide zijden van het rooster schoonmaken. Ik spray hem eerst in met grillcleaner en laat dat even intrekken. Dan ff lekker boenen met deze tool en klaar is kees.

 

03-07-2013 Koudroken op eenvoudige wijze!

Dat kan met deze coldsmoke-generator! Eenvoudig in gebruik in elke rookoven. Vul deze net tot onder de rand, steek het waxinelichtje twee minuten aan en roken maar voor 10-12 uren. Zo makkelijk is het nog nooit gedaan. De coldsmoker incl. rookmot beuk, hickory en koudrook recepten kost slechts 34,95 euro. Meer informatie vind je hier. 

 

 

03-07-2013 Zalm roken op wijnranken van Maison Francois

 

03-07-2013 Texas Smokers in the house!

Wow, nieuwe aanwinsten! 14" 18" 21" smokers. 6mm dik. 20 jaar garantie! Meer informatie hier.

 

03-07-2013 Low en Slow, ook voor je biertje.

Nieuw in ons assortiment! Alle producten waarmee uw eigen bier kunt brouwen! Bierbrouwen is een leuke hobby, steeds meer mensen ontdekken dat. Met eenvoudige middelen kun je al een goed biertje brouwen. Ach, en als je geduldig je zalmpje aan het roken bent waarom zou je dan ondertussen niet even een jerrycan met bier brouwen. Super eenvoudig met de bierextracten. Giet een blik extract leeg in een jerrycan en voeg water toe. Na één tot twee weken heb je je eigen trots gebrouwen biertje. 

Je kunt deze zelfs zelf in bierflesjes doen met bijbehorende kroonkurk. Das echt het leven ;) Bekijk meer informatie hier.

 

03-07-2013 Facebook actie, doe mee!

 

Sponsoring Alpe d' HuZes door Rookoven.com

Sponsoring voor 24 uur van nunspeet. Wij gaan lekker voor u roken en bakken op 19 en 20 april. De donaties gaan naar het KWF. De24uurvannunspeet.nl

30-09-2013 Librije Zwolle BGE workshop 

Om onze kennis en niveau op peil te houden hebben we een BGE workshop gevolgd bij de Librije in Zwolle. Door Jenneke Boer werd uitstekend de werking uitgelegd van de keramische barbecue. Diverse gerechten konden we eigenhandig maken. 

 

Nieuwe messen in de verkoop!

Nieuwe, echte jagersmessen nu nieuw in ons assortiment. Een mes met roestvrijstalen hardstalen blad en rendieren gewei gemaakt handvat. Het heft is gemaakt van een speciaal soort gekromde berk die alleen in Zweden voorkomt. De prijs van het linker mes is € 129,00 en het rechter mes € 159,00. Kijk hier voor meer informatie.

Ganzenborst recepten boek

Ganzenborst, bijzonder lekker, je kunt er zelfs een boek van 160 pagina's over volschrijven. Vanaf maandag in de winkel!

Klik hier om naar het artikel te gaan.

 

Demonstratie Dorhoutmees (dag 2)

 

Demonstratie Dorhoutmees (dag 1)

 

Demonstratie Sligro

Voor de sligro hebben we een rookdemonstratie gehouden in Zwolle. 15 kg forel is er doorheen gegaan. 

 

Bericht bij een cadeau?

Weer een leuk cadeautje de deur uit! Wil je graag dat wij een bericht bij de bestelling bijvoegen voor de ontvanger? Aarzel dan niet en laat dit ons weten bij het plaatsen van uw bestelling bij 'Opmerkingen'!

Gerookte paling?

Lekker gerookte palinkje van Dries van den Berg. Zoek je rookpaling? Dan ben je hier aan het juiste adres.

 

Stokes BBQ Sauce

We hebben ze alle vier, de real Stokes BBQ Sauces van Huddie Lee Stokes. Bekend om zijn XL BBQ die op evenementen en trouwerijen wordt gebruikt.

 

Demo roken Ru-Vis Nijkerk "Visspecialist van het jaar".

Nieuwe presentatie bak

Kom eens een keer kijken bij ons naar de nieuwe presentatie bakken. Deze zijn te bewonderen in de winkel en bij vele rook demo's.

 

 

Cold Smoked Cheese

Nu ook bij Rookoven.com koud gerookte kaas. Net zoals de worst is deze zelf gerookt.

 

Kamado Joe

Er is een familie uitbreiding bij Rookoven.com. De Kamado Joe is over komen vliegen vanuit Amerika en staat nu bij ons in de winkel.

Rookworsten weer op voorraad!

Ze zijn er weer! De overheerlijke worsten van rookoven.com voor bij de borrel of voor op brood.

 

Nieuw! De 2 rack Bradley Smoker

Iedereen kende hem al vast wel. De 4 en de 6-rack smoker van Bradley. Nu ook uitgekomen met een 2 rack. Lekker automatisch roken voor als je een keer wat minder tijd.

 

Rookton van Barry te koop!

Van Barry kregen we een mailtje dat hij zijn rookton te koop heeft. En niet zomaar één, ik denk wel zo'n beetje de grootste ton van Nederland:

 

Deze rookton is niet zomaar een rookton. Er zijn er maar 3 van in Nederland gemaakt. De ton bestaat helemaal uit RVS ook alle onderdelen op de foto's zijn van RVS. Hij is ook dubbelwandig en geïsoleerd. Dat wil zeggen zeer temperatuur vast en lucht dicht af te sluiten. Zoals op de foto's te zien is is de deur in 2 delen te openen en zit er in de onderste deur een groot luik waardoor je goed bij de vuur lade kunt. Deze vuur lade is te verschuiven op profielen waardoor de lade er ook eenvoudig uit te halen is.

In de bovenste deur zit een kijkluik hierdoor is de paling tijdens het roken zeer goed te zien. Ook is dit kijkluik ideaal voor het beluchten van de kast. Boven het luik in de bovenste deur zit een hendel hiermee is de afvoerpijp af te sluiten of te regelen. Naast de rookton zie je ook een kap van rvs staan. Deze kap kan geheel over de ton worden geplaatst als een soort afzuigkap. Deze heb ik echter zelf nooit gebruikt. Op de laatste foto is te zien dat er binnen in de ton een frame staat op wielen hierdoor kan de hele inhoud er zo uit gereden worden. ook is het makkelijk om de paling eerst op te hangen en daarna in z'n geheel de kast in te rijden. In dit frame zit ook een rvs rooster deze ligt onder de paling en is er zo uit te halen.

 

Op de laatste foto is een droogrek te zien met speten hieraan kun je de paling hangen om af te spoelen en te drogen. Ook dit rek is verrijdbaar. De speten krijg je er ook bij. Het zijn er 32 ze zijn 6mm dik en 92 cm lang en natuurlijk van rvs. Nog even wat info over de maten van de kast. Hij is 110cm breed 120cm diep en 225 cm hoog. inclusief pijp is hij ongeveer 4 mtr hoog maar deze is te demonteren. Mocht u naar dit verhaal nog vragen hebben of heeft u interesse neem dan gerust contact met mij op. En bij serieuze interesse nodig ik u graag uit om de kast te komen bekijken.

De prijs is op aanvraag en alleen bij serieuze interesse.

Mailadres: [email protected]

 

 

14-09-2013 Nieuw! The GrillStone

In een handomdraai je BBQ rooster of rookovenrooster schoon met de Grillstone.
Er komen geen schoonmaakmiddelen aan te pas, alleen een beetje water om af te spoelen.
Bestel hier de GrillStone.

 

Palingrookwedstrijd Breda juni 2013

 

Gerookte Paling!

Gekregen... en die mag je natuurlijk ook niet in de bek kijken. Daarom hebben we hem opgegeten!

 

Fire Food op de Spoga 2013, beurs voor het buitenleven

 

Zelfbouw rook- pizzaoven ingezonden door G. ten Napel

Is een rook en pizzaoven combinatie mogelijk? Volgens Gerard ten Napel is dat geen probleem en dat bewijst hij met zijn eigenbouw rookoven met ingebouwde pizzafunctie. Toppie!

31-08-2013 Veluwemeer

31-08-2013 Rook demo paling en kiprollade

 

Starterspakket

 

Pekelkruiden weer aangevuld
Barbecueplein Hengelsport Outdoor Fair 2013 

En wij zijn aanwezig ;) van 10.00 - 17.00 uur is het geopend.

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 september a.s. vindt op het nabij Tiel gelegen Eiland van Maurik de Hengelsport Outdoor Fair 2013 plaats. Met dit jaar het FIRE&FOOD-Barbecueplein, want vissen en outdoor grillen gaan hand-in-hand.

Direct aan het visrijke water van Vakantiepark Eiland van Maurik wordt een tijdelijk evenemententerrein ingericht met meer dan 70 feestelijk ogende pagodetenten en andere faciliteiten. Op het FIRE&FOOD-Barbecueplein staan barbecuepartners Royaal BBQ, Rookoven.com, Grills & Stoves en het barbecuemagazine FIRE&FOOD voor u klaar om u te informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van buiten koken. Ook zal er aandacht zijn aan barbecue-accessoires zoals rookmot, houtsnippers en rooksystemen. Vanzelfsprekend staan de barbecues ook aan, want  zoals bij sportvissen staat bij barbecueën beleving centraal. 

Verder op het terrein zullen er tenminste 40 volledig uitgeruste visboten aanwezig zijn om het water op te gaan en daar kort te vissen op rovers als snoekbaars en roofblei. Kinderen kunnen meedoen aan een speciaal Stekkie-parcours, waar ze niet alleen de beginselen van het vissen leren door tuigjes te knopen en vis voorzichtig te onthaken, maar ook kans maken om samen met Ed Stoop en Marco Kraal van Vis-TV op de foto te gaan. Er zijn werpdemonstraties en -wedstrijden, je kunt peddelen in speciale viskayaks of in bellyboats en er is nog véél meer te doen en te beleven.  Bij de overige 95 standhouders worden de laatste snufjes voor de moderne sportvisser getoond.

Vakantiepark Eiland van Maurik (4021 GG Maurik) is te vinden in de Betuwe nabij Tiel en wordt in de wijde omgeving aangegeven met borden. De Hengelsport Outdoor Fair is zowel op zaterdag als op zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 10,00 en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene. Online tickets met een korting van €2,50 zijn te bestellen via de website, waarop ook alle actuele informatie met betrekking tot het programma, de standhouders etc. is terug te vinden.

Zie: www.hs-outdoorfair.nl

15-08-2013 Palingrookwedstrijd Makkum

Binnenkort gaat er weer een hoop rook de lucht in in Makkum (FR). De palingrookwedstrijd vindt plaats tijdens de Makkumer Visserijdagen vrijdag 23 augustus 2013 om 14:00 uur op de haven van Makkum. http://www.visserijdagen-makkum.nl/ Kom je ook even kijken?

11-09-2013 Palingrookwedstrijd 14 september

Aankomende zaterdag is er weer een palingrookwedstrijd in Huizen! Er wordt zoals ieder jaar een palingrookwedstrijd gehouden om de titel van kampioen van Midden Nederland. De gerookte paling wordt rond 3 uur ‘s middags ingeleverd en vervolgens door een deskundige jury gekeurd. Rond 5 uur vindt de prijsuitreiking plaats in ‘t Wapen van Huizen. Voor meer informatie: Oranjecafé ’t Wapen van Huizen, Naarderstraat 2, 1271 CE Huizen Tel. 035-5254789, Mob. 06-22494302

10-09-2013 Spoga 2013 Keulen

07/08-09-2013 Hengelsport Outdoor Fair Maurik

 

Reactie via de website van Brittje:

hallo, goede middag,
wouw, wat een super web-site. zelden een site gezien die zo ongelovenlijk kompleet is. als je hier toch niet je hart open gaat, weet ik het ook niet meer. we komen zelf uit de horeca, en prive roken we ook, in een keine schaal. hebben nu de kippengril erbij gekocht. 
ben heel blij dat we "jullie" gevonden hebben.
ook leuk met al de recepten en zo....
we hebben noch de spiessen voor de kipgril nodig, met de boven en onderplaat. daar zitten we noch op te wachten tot ze leverbaar zijn.
succes met alles
groetjes uit limburg brittje

26-10-2013 Rookdemo Budding Sfeerhuys Elspeet en Rookoven.com

 

22-10-2013 De kerstpakketten komen er weer aan!

We zijn weer volop bezig om kerstpakketten samen te stellen en te publiceren. Meer informatie vind je hier

 

19-10-2013 De nieuwe koelvitrine!

 

17-10-2013 Beachclub Lemmer, welcome to the club!

Binnenkort kan je bij Beachclub Lemmer ook gerookte lekkernijen krijgen!

14-10-2013 "De Transporteurs" levert onze pakketten binnen 24 uur!

Vandaag... Het eerste volledig geautomatiseerde pakket gelabeld verzonden via Bram Bol van "de transporteurs". Pakketten tot 16.00 uur besteld vind je vanaf nu, zonder oponthoud, de volgende dag op de mat! En dat in Nederland en België like!!!

Uiteraard leveren we ook in de rest van Europa en zelfs wereldwijd. Een aantal amerikanen en Australiers grillen hun kippetje al met de KipGrill. Awesome!

 

10-10-2013 Het boek Rooktechnieken

We hebben er weer een nieuw boek bij! Included een recept voor het maken van Schwarzwalden Schinken. 160 pagina's kwijlen!

 

10-10-2013 Welkom bij Restaurant de Salentein

En wij mogen het restaurant van harte aanbevelen want ook dit restaurant maakt gebruik van onze rookoven. Het gerenommeerde restaurant is gevestigd in het voormalig koetshuis van het landgoed en vormt de plek waar smaak, beleving en culinaire passie samenkomen. In letterlijke zin, want met een eigen veestapel en wijnhuizen in Argentinië staat "De Salentein" voor een internationaal gastronomisch concept: "serveren wijn uit eigen bodega’s en het mooiste vlees van eigen runderen"

Het restaurant ademt de sfeer van het moderne, elegante Argentinië en biedt bijpassende gerechten die optimaal harmoniëren met de vermaarde Salentein wijnen.

 

08-10-2013 2e Sligro Demonstratie

Vandaag hebben we op een unieke locatie mogen roken. Dit allemaal voor 35 restaurants die allemaal klant zijn van Sligro.

07-10-2013 Visbeurs Spakenburg

06-10-2013 Wilddagen Vierhouten

05-10-2013 Zaterdag weer een kleine demo

Zalm ut Frankrijk

Onze gerookte visjes bij de Sligro

04-10-2013 Karesuando messen

We hebben weer wat unieks gevonden! Messen met rendier gewei en gekruld berk voor het heft. Nice en elk met uniek nummer gebrand in bijbehorende leren messen.

De winderige berg berken groeit nauwelijks hoger dan 2 meter. Ze maneuvreren hun weg de berg hellingen op, taai, mooi en sterk. precies zoals de geweien van de rendieren. de berg berk en rendiergeweien zijn de basismaterialen bij de productie van het Karesuando mes. Uitsluitend natuurlijke grondstoffen van de hoogste kwaliteit. Klik hier voor meer informatie.

28-12-2013 Laatste voorraad ook de deur uit

 

24-12-2013 Gerookte zalm voor de kinderen van Bali

Ook deze authentiek gerookte zalm gaat vanavond per opbod naar de benefietavond in "De Stoof". Opbrengsten gaan naar kinderen van Bali!

 

23-12-2013 Laatste loodjes voor kerst

De inpakafdeling op volle touren om de pakketten op tijd bij de klant te laten komen voor kerstmis!

 

21-12-2013 Rookoven Winterfair 2013

Moe maar voldaan na een supergeslaagde winterrookfair! 

Ik wil alle bezoekers van de Winterrookfair 2013 bedanken voor hun komst ondanks wat hoog vochtgehalte in de lucht. 

Natuurlijk ook de 7 zeer actieve rokers uit alle hoeken van het land, alle medewerkers en diegene die zich hebben ingezet voor rookoven.com. Sommige schoenen hebben ondertussen 12 extra loopuren op de klok.

Mede door hun is deze saaie, regenachtige dag omgezet naar een superwarm, verlicht en berookt spektakel. Chappeau!!!

Winnaars Winterfair zalmrookwedstrijd

Rechts de onfortuinlijke winnaar van de zalmrookwedstrijd 2013 Nunspeet: Jan Govers (Tholen)!!! Tweede Arjen van Luyt (Ermelo) en derde Simon Zwarthoed (Urk)

 

Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen

maandag 23 december 09.00 - 17.00 uur  
dinsdag 24 december 09.00 - 15.00 uur  
woensdag 25 december GESLOTEN  
donderdag 26 december  GESLOTEN  
vrijdag 27 december 09.00 - 17.00 uur  
zaterdag 28 december 10.00 - 15.00 uur  
maandag 29 december 10.00 - 17.00 uur  
dinsdag 31 december GESLOTEN  
woensdag 01 januari  GESLOTEN

20-12-2013 Nieuw in ons assortiment, de Syttis aanmaakballen!

Een geurloos en gemakkelijk aan te steken houten aanmaak bol uit Finland. Gemaakt van resthout en paraffine zonder petrochemische stoffen. De aanmaak bol heeft een minimale brandtijd van 10-15 minuten.

Voor het aanmaken van open haard, barbecue, keramisch kooktoestel, kampvuur en vele andere toepassing. Laat kolen, briketten, cocosbriketten en hout gemakkelijk ontbranden.

Ecologische materialen o.a. resthout uit de Finse bosbouw. Bevat geen petroleum of petrochemische bestanddelen. De verpakking kan milieuvriendelijk verbrand worden. Meer informatie.

18-12-2013 Livorno gestolen!

LET OP JE KOSTBARE ROOKOVEN! RESTAURANT VOILA GRONINGEN DOET EEN OPROEP!

In de nacht van 16 op 17 december is er een rookoven Livorno 210 gestolen bij het restaurant Voila in Groningen.

"GRONINGEN – Bij restaurant Voilà aan de W.A. Scholtenstraat is vannacht een rookoven gestolen.

De eigenaars vragen via Twitter en Facebook of er mensen zijn die iets hebben gezien.

,, Alles inclusief de ketting waaraan ie lag is weg…’’

Weet je meer dan kun je contact met hun opnemen via 050-2801108

17-12-2013 Livorno voor de echte zalm

Deze zalm werd afgelopen zaterdag gerookt in de rookoven Livorno Kade 18, Elburg

 

10-12-2013 vanaf 4.20 m de pekel van rookoven.com

09-12-2013 Tevreden klant, tevreden roker

Beste Rookoventjes mensen. 

Hierbij wil ik even laten weten dat mijn rookoventje in goede orde ontvangen is. Woensdagavond besteld en vrijdagmorgen in huis. Ik kon bijna niet wachten tot het zaterdag was om hem uit te proberen. En ik mag zeggen het resultaat was fantastisch. De eerste keer gelijk goed gelukt. Daarom voor alle aspirant gebruikers de door mij gevolgde werkwijze. Het is eigenlijk niet anders dan de gebruiksaanwijzing, maar ‘mijn’ pekelpak is een handige aanvulling. 

Een mannendroom: 4 forellen roken.

-Vrijdagavond tevoren klaar gemaakt: 1 liter pekel.

Kook 1 liter water, doe het enigszins afgekoeld in een frisdrankfles, voeg 75 gram zout toe en los het in het warme water op door het geleidelijk te zwenken.

- Zaterdag morgen vroeg 4 verse forellen gehaald op de markt.

- Om de forellen te pekelen heb ik een leeg dubbelfris 1,5 literpak gebruikt. Knip de bovenzijde eraf, zo hoog mogelijk, doe de 4 forellen er in (past precies). Voeg de pekel toe en vul, indien nodig, met water aan tot de forellen onder water staan. Zwenk, heel voorzichtig, even met het pak zodat het toegevoegde water mengt met de pekel in het pak.

-  Pekel de forellen 5 uur.

- Knip na de 5 uur pekelen een puntje van de onderkant van het pekelpak. (Doe dit bij voorkeur boven de hemelwater afvoer)zodat alle pekel uit het pak loopt.

- Laat alles rustig een half  uurtje uitdruipen en pak daarna de forellen in een oude krant. Zodat ze door en door droog worden.

-Doe aluminiumfolie op de bodem van het rookoventje. Strooi zoveel beukenmot op de bodem dat deze met een dun laagje is overdekt.

- Omwikkel de lekplaat met aluminiumfolie.

- Leg de forellen op het rooster, kijk uit dat er geen papierresten aan de vis achterblijven.

-Doe het deksel op de oven, schoorsteentje open.

steek het gasstel aan. Even hoog vuur tot het rookt.

- Dan schoorsteen dicht en 45 minuten op laag vuurtje laten roken.

- En ziedaar heerlijk gerookte forellen

(Er liggen 2 forellen op het rooster, de andere 2 lagen al op het bord. Frietjes en verse salade erbij. Dit kan door geen visrestaurant overtroffen worden, eigenlijk heeft het oventje zichzelf in een keer terugverdiend).

Zelf rooktonnigie maken, gevonden op youtube


05-12-2013 Zalmpje roken in de december-storm

Rookoven Locarno RVS in actie

29-11-2013 Pieten op bezoek bij rookoven.com

25-11-2013 Aansteektip van Nico

Om de rookoven aan te steken gebruik ik een stuk keuken papier gedrenkt in

slaolie of zonnebloemolie. Leg dit onder het rooster met hout.

Het brand ruim lang genoeg om ook houtskool goed te laten branden.

Geeft een aangename geur en is ongevaarlijk om dat er geen vluchtige stoffen in zitten.

 mvrgr, Nico v.d.Driesche

23-11-2013 TukTuk Service Nunspeet brengt je naar de juiste plek

Ben je op zoek naar de winkel van rookoven.com vanaf het station Nunspeet? Voor slechts 3 euro per persoon brengt Gijs je naar de Marconiweg Nunspeet. En wij betalen deze rit voor jou/jullie. Bel 06-13523313 en tuk in slechts 3 minuten naar de wondere wereld van rookoven.com!

22-11-2013 Schotland heeft ook rook in de pupe!

Rookoven ontvangen :D .

My brother and sister in Scotland both have smokers and my partner desperately wanted one too here in Nederland. Your site is perfect and the service excellent. Fast delivery, good advise, great product and the price is right...what more can you wish for.

Thank you for everything.

Lesley

21-11-2013 "ik zeg hij is goed" hahahaha

21-11-2013 ff kippetje grillen

"Hoe moet ik roken" 9.567 keer gedownload

De handleiding die we als pdfje hebben gemaakt is tot onze verbazing vaker gedownload dan we dachten. Bijna tienduizend keer uit de lucht geplukt. Hebben we het toch niet voor niets gemaakt :) 

Rookoven Riva RVS op facebook 

Gevonden op fb een fotoverslag van de Riva RVS facebook

Rookoven Locarno in Action (koudgerookte zalm)

Twee zalmen maar liefst, eerst even heerlijk gepekeld en een nachtje laten hangen in de koeling. Mooi touwtje aan de staart, coldsmoker aan en roken maar. 16 uur lang! Wel met een tussenpauze want de coldsmoker rookt 10 - 12 uren. Hier eet je je vingers bij op! De zalm werd gerookt in de rookoven Locarno RVS.

 

Rookoven Locarno in Action (warm gerookte zalm)

Zonder problemen werd de rookoven 60 - 70 graden. Niet op de meest romantische manier maar met een electrisch spiraal. Rookmotbakje erop en roken maar! na een 50 minuten was de zalm heerlijk gaar.

 

Nieuw in de winkel, de fileer / uitbeentafel

Ideale fileertafel om je vangst te fileren of uit te benen na een lange dag vissen of jagen. De fileertafel is makkelijk in te klappen. Uitgevoerd met vuil water afvoer. Zet daaronder een emmer wat. Scheelt weer een hoop opruimwerk. Werkhoogte ca 85 cm. Gewicht: 9.1 kg. Afmetingen: 115 x 60 cm. Materiaal: Polyethyleen. Kleur: wit / grijs. Bestel hem hier.

09-11-13 Zwijnefestijn 2013

Weer 150 personen mogen verwennen met 20 zalmzijdes. Een daverend succes en tot volgend jaar maar weer ;)

 

De gerookte zalmzijdes liggen weer bij ons in de vitrine!

Zalm roken vandaag, €25,00 per zalmzijde 1,2 kg met gratis koud gerookte grillworst! Voor de kerst kun je bestellen. Wees er op tijd bij want we verwachten topdrukte!

Mail van Rob Koop, België

Heren, even een tip: eerst "gravad lax" maken: zie recept "Nigella Lawson" (kan je googelen) Voor vragen hierover kan je bij mij terecht: "[email protected]". als die klaar is: even aanroken die filet, ongeveer 10 minuten op 70 graden: super lekker!