• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Blog 2017

31-12-2017 PartyQ

De PartyQ een mooi instapmodel die de temperatuur van de barbecue meet en dus stabiel houdt met als bijkomend voordeel dat deze op batterijen werkt en dus makkelijk mee te nemen is.

De PartyQ beschikt over één sensor die de temperatuur meet in de BBQ en zal de gewenste temperatuur in de BBQ blijven behouden door het gebruik van een ventilator / blower. Eenvoudig in gebruik, klem de temperatuursensor aan het rooster en plaats de ventilator op de ventilatieopening van de BBQ. Stel de gewenste temperatuur in op de PartyQ en de geavanceerde software zorgt ervoor dat het vuur net genoeg wordt opgestookt om de ingestelde temperatuur te behouden.30-12-2017 Fornetto Razzo

Zeg het maar: wilt u roken, stomen, barbecuen, low & slow of juist high & fast te werk gaan? Het kan allemaal met de Fornetto Razzo!

Deze multifunctionele rookoven en barbecue maakt zich sterk door zijn losse componenten. Door de middenring(en) er tussen uit te halen maak je er een compacte rookoven en barbecue van. Ook handig om mee te nemen op reis.

 


26-12-2017 Smokey Bandit 'The Lumberjack'

Door slow cooking op een lage temperatuur in combinatie met rook wordt vlees geweldig mals. Met de Smokey Bandit heb je bovendien geen omkijken naar deze urenlange bereiding. Met het digitale temperatuur display kun je ten allen tijden de juiste bereidingswijze controleren. Met aansluitmodus voor een probe om de exacte temperatuur van het vlees te kunnen peilen, zonder de klep te hoeven openen. Hierdoor lever je nooit in aan smaak en kwaliteit. En kan de rook in de barbecue zijn werk doen en een zelfgekozen, exclusieve flavor toevoegen aan je gerecht.

 


22-12-2017 Recept Green Chili van Grate Goods

Het recept van de Green Chili, gemaakt door Grate Goods op Smokey Christmas 2017! Gemaakt met kip, maar varkensvlees wordt ook vaak gebruikt.

Ingrediënten:
- 1 kg Kip, bijvoorbeeld dijenvlees
- 4 Groene pepers
- 4 Jalapeno pepers
- 1 grote ui
- 3 grote tenen knoflook
- 1 groene paprika
- 1 prei
- 500 gr Tomatillos of groene tomaten
- 1 liter Kippenbouillon
- Olie om in te bakken
- 2 eetlepels Grate Goods Chipotle BBQ Rub
- 1 Eetlepel gemalen komijn
- Verse Koriander of Bladpeterselie
- 30 gram bloem

Bereiding:
Rooster de groene pepers op de BBQ. Laat afkoelen en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de groene peper, ui en paprika, prei en tomatillos in kleine blokjes en hak knoflook fijn.
Bak de kip, ui, knoflook en paprika aan in de olie. Als de ui glazig is, zet het vuur laag, voeg de Chipotle BBQ Rub toe en verwarm deze even mee.
Voeg de bloem toe en laat deze even gaar worden op laag vuur. De bloem mag niet kleuren, dus regelmatig roeren.
Voeg nu een kwart van de kippenbouillon toe en laat deze al roerend binden met de bloem. Doe de rest van de bouillon er bij.
Voeg de groene pepers, prei en tomatillos toe. Indien niet alles onder staat voeg dan wat extra water of bouillon toe.
Laat zachtjes koken tot het vlees mals is en de saus licht gebonden. Voeg aan het einde de Komijn toe.
Haal van het vuur en voeg wat gehakte Koriander of Bladpeterselie toe.

Garneer met bijvoorbeeld:
- Verse Koriander
- Lente ui
- Geraspte (Cheddar) kaas
- Avocado
- Zure room
- Nacho’s
- Bierbrood
- Rijst
- Jalapeño peper